Kwaliteitsplein
Image default
Huishoudelijk

Is jouw water te hard? Een ontharder kan helpen!

Heb je ooit van een waterontharder gehoord? Er zijn in Nederland steeds meer mensen die zo’n dingen in hun huis hebben geïnstalleerd. Er zijn verschillende soorten en toch komt de magnetische waterontharder het vaakst voor. In Nederland hebben we niet persé eentje nodig. We drinken hier met grote regelmaat gewoon water uit de kraan. Maar, het wordt alsmaar belangrijker om er voor te zorgen dat dat water ook daadwerkelijk schoon is. Hoewel de mineralen calcium en magnesium zo slecht niet zijn voor ons mensen, is het wel erg vervelend voor ons huishoudelijk apparatuur. Koffiezetapparaten, douchekoppen, waterketels en ga zo maar door raken verstopt. Wil je dit tegen gaan? Dan zal je echt een waterontharder in jouw huis moeten gaan plaatsen.

Hoe onthardt een waterontharder jouw huis?

Een waterontharder magneet maakt gebruik van twee magnetische Velden. De magneten die deze velden creëren zorgen er voor dat de mineralen calcium en magnesium niet of in ieder geval veel minderdoor het magnetisch veld heen komen. Zo wordt er voor gezorgd dat de mineralen het water niet verder kunnen verharden. De kalkaanslag in het water dat door de magnetische waterontharder stroomt verdwijnt voor een groot deel. Je hebt, om de waterontharder te plaatsen een pvc of koperen waterleiding met een dikte tussen de 15mm en 60mm nodig die je waterontharder kan dragen. Hoewel de ontharder slechts klein van stuk is, is het wel belangrijk om even goed te bekijken wat de handigste plek is om het apparaatje vast te klemmen. In de meterkast is een optie maar in de kruipruimte kan het ook.

Hoe lang gaat een waterontharder magneet tx5000 mee?

Direct na plaatsing begint de gekochte waterontharder magneet te werken. Het duurt enkele weken voordat het resultaat van de plaatsing daadwerkelijk zichtbaar wordt. Je merkt al snel dat er een verschil is in de hoeveelheid kalk dat door het water jouw huis in stroomt. De leeftijd van de woning en waterleidingen speelt wel een rol hierin. Het spreekt vanzelf dat een waterontharder magneet tx1000 in een ouder pand er langer over doet voordat resultaten zichtbaar worden dan in een nieuwbouwwoning. 

 

https://www.tx5000waterontharder.nl/