Kwaliteitsplein
Image default
Dienstverlening

Hoe een cloud werkplek en een Managed Service Provider u flink veel geld kan besparen

Met een cloud werkplek en een Managed Service Provider hoeft u geen eigen hardware in te kopen. Eigen hardware inkopen, installeren en onderhouden is een hele investering. Daarnaast is hardware gevoelig voor storingen en uitvallen. Als dit gebeurt tijdens kritische werkprocessen kan dit voor heel wat (financiële) schade zorgen. Het zelf installeren en beheren van hardware op zo’n manier dat dit opgevangen wordt, is feitelijk onbetaalbaar voor de meeste bedrijven.

Een Managed Service Provider deelt de servers

Een Managed Service Provider, zoals bijvoorbeeld Cloudiction, zet uw complete digitale infrastructuur op grote servers, vaak verspreid over meerdere datacentra. Hierdoor zal bij uitval van de ene server dit eenvoudig kunnen worden opgevangen door een andere. Ook bij stroomuitval zijn dergelijke datacentra goed beveiligd en voorzien van bijvoorbeeld een generator, zodat ze kunnen blijven draaien en uw gevoelige processen niet in de soep lopen.

Minder werk voor uw ICT personeel

Doordat een Managed Service Provider het beheer en onderhoud van uw cloud werkplek en digitale infrastructuur onderhoudt, kunt u kosten besparen op twee manieren. Allereerst hoeft u zelf geen (duur) extra ICT-personeel aan te nemen om dit werk voor u te doen. Daarnaast hoeft uw huidige ICT-afdeling geen tijd te verdoen aan deze vaak tijdrovende taken. Uw ICT-personeel kan zich dan richten op ander belangrijk werk zoals bijvoorbeeld het optimaliseren en automatiseren van uw processen, wat u op de lange baan voor nog meer tijd en kosten besparingen zal bezorgen.

Beter beschermd

Doordat bij een cloud werkplek alle informatie versleuteld in de cloud is opgeslagen is de kans op het lekken van gevoelige informatie stukken kleiner geworden. Als een laptop of USB-stick met belangrijke en vertrouwelijke documenten ergens wordt vergeten, kan dit veel schade veroorzaken. Niet alleen het imago van uw bedrijf heeft er onder te leiden (met alle gevolgen van dien), maar ook de AVG kan met fikse boetes aankomen zetten als er niet zuinig is omgegaan met vertrouwelijke informatie. Met een cloud werkplek staat er geen informatie meer op fysieke apparaten waardoor deze situatie niet meer voor kan komen: beter voor u én uw klanten.