Kwaliteitsplein
Huishoudelijk

De toekomst van de inbraak – een denktank adresseert de vraag

Volgens slotenmakers in Amsterdam zoals locksecure.nl/slotenmaker-amsterdam zal de toekomst van autodiefstal, huisinbraak en inbraak bij particulieren en bedrijven met hackers gebeuren of met internationale onafhankelijke opererende onderaannemers? Als denktank die gericht is op de toekomst, denk ik dat in de toekomst dit soort dingen gedaan worden door hackers. Wellicht dat gevangenisontsnappingen of zelfs moordaanslagen (die er uit zien als ongelukken) dat ook zullen zijn. Zelfs clandestiene machten zullen deze extreme methoden inzetten om een doelwitten aan te vallen, en helaas doen terroristen hier ook aan mee. Laat het me uitleggen. 

Binnen afzienbare tijd zullen alle huizen in de VS voorzien zijn van slimme meterkasten en vervolgens komt daar het internet of things waarbij alles dat elektronisch is aangesloten is op het internet en op je eigen netwerk – je koelkast, apparaten, wasmachine, computers, smartphone, het internet, garagedeur, beveiligingssysteem, TV, auto, kinderspeelgoed, magnetron, oven, vaatwasser, bed, airconditioning, verwarming, Amazon Prime, zonnepanelen, gasmeter, rookmelder, kraan, sprinklers, – je snapt mijn punt. Als je mensen uit een huis wilt hebben hoef je simpel weg de deur te openen en het rookalarm af te laten gaan, of het gas aan te zetten. of als je iemand wil opblazen kun je het gas aan zetten terwijl ze weg zijn en als ze dan weer terugkomen hoef je vervolgens alleen het vuur aan te zetten – boem, geen bewoners meer in de directe omgeving. Snap je nu mijn punt?

 Iemand van de denktank zei: “ik denk dat de toekomst van inbraak heel high tech gaat worden net als auto inbraak en allerlei andersoortige inbraak wat dit soort rapaille kan verzinnen. Wat ik interessant vind is hoeveel gevangenissen nu ICT onderwijzen en dat er zelfs call centers in gevangenissen zitten waarbij je allemaal persoonlijk informatie moet afgeven aan je weet niet wie. Misschien is dat beter dan praten met iemand uit India of Pakistan, waar corruptie welig tiert en iedereen dat doet.”

Dus als alles is aangesloten op het internet kan een internationale zwarte hoed hacker makkelijk in iemands computer geraken vanuit bijvoorbeeld Roemenië – en daarmee de garagedeur openen om dieven binnen te laten op een tijdstip wanneer niemand thuis is, dit kan hij weten van de Facebook posts of door het gebruikt van de apparaten van de laatste uren – of maandelijkse of wekelijkse gegevens gaan bijhouden van iemands komen en gaan. De hacker krijgt een elektronisch betaalbewijs voor het openen van die plek en ontwikkeld een werkrelatie met criminelen – die net als slotenmakers zoals locksecure.nl (Amsterdam) bijna overal bij en in kunnen, op elk moment van de dag. Denk hier maar eens over na.

 

 

Voor meer info :