Kwaliteitsplein
Image default
Gezondheid

Soorten voedingssupplementen die goed zijn voor de gezondheid van uw hart

Als het gaat om voedingssupplementen voor de gezondheid van uw hart, is geen van hen een magische pil. Supplementen van vitaminnest.nl zijn geweldig als onderdeel van een hart gezondheidsplan. Ze werken het beste naast een gezond voedingspatroon, goede slaapgewoonten en regelmatige lichaamsbeweging. Laten we eens kijken naar enkele van deze voedingssupplementen.

Omega-3 vetzuren supplement

Vissen die gezonde vetten bevatten, zoals makreel, sardines en zalm, zitten boordevol omega-3-vetzuren. Zoals opgemerkt, helpen supplementen van collagenen de huid. Omega-3-vetzuren zijn in verband gebracht met het verlagen van de bloeddruk, triglyceriden en ontstekingen. Het helpt ook om het risico op verschillende hartaandoeningen en beroertes te verminderen. Naast vis bevatten lijnzaadolie, chiazaden, walnoten en koolzaadolie ook veel omega-3 vetzuren. Zorg ervoor dat u een bloedtest doet om het niveau van omega-3-vetzuur in uw lichaam te kennen. Zodat u de nodige dosis supplement kunt nemen. Een streefdosering van 1 gram per dag van een omega-3 supplement is een redelijke hoeveelheid. Bovendien is bekend dat omega-3-visolie supplementen helpen bij het verhogen van het goede HDL-cholesterolgehalte. Het helpt ook om de vorming van plaque in de slagaders te verminderen.

Foliumzuur (foliumzuur)

Van foliumzuur, een B-vitamine, is bekend dat het het risico op een beroerte en een hartaanval verlaagt. Hoewel foliumzuur het beste is wanneer het wordt geconsumeerd in voedingsmiddelen zoals fruit, citrusvruchten, groenten en bonen. Als je echter een tekort aan foliumzuur hebt, kun je het beste kiezen voor een foliumzuursupplement. Een studie toonde aan dat het dagelijks innemen van foliumzuur het risico op een beroerte helpt verminderen. Houd er rekening mee dat medicijnen zoals methotrexaat of fenytoïne invloed kunnen hebben op de manier waarop het lichaam foliumzuur opneemt. Zorg ervoor dat u met uw arts of arts praat voordat u met een foliumzuursupplement begint om de beste dosering te bepalen.

Vitamine D-supplement

Vitamine D kan helpen uw botten te beschermen, de energie te verhogen en het insulinegehalte te reguleren. Het helpt ook om je hart te behouden. Volgens een recente studie, het verhogen van het vitamine D-gehalte in je lichaam door jezelf matig bloot te stellen aan de zon, het eten van voedsel dat rijk is aan vitamine D. Voedingsmiddelen zoals kaas, tonijn, eieren, ontbijtgranen, verrijkte melk en sappen of het nemen van een supplement , kan helpen om hoge bloeddruk te verlagen. Ook hebben andere onderzoeken aangetoond dat vitamine D het risico op diabetes kan helpen verminderen.