Kwaliteitsplein
Image default
Vakantie

Tips voor het kopen van een slaapzak

Tips voor het kopen van een slaapzak

Wij hebben een aantal tips voor het kopen van de Slaapzak. Naast de slaapzak is het matje waarop je gaat liggen ook erg belangrijk. Deze zogenaamde slaapmat zorgt er namelijk net als een matras voor dat je lekker kunt liggen in een goede houding. Daarnaast is het ook slim om te kijken naar de lengte. Als je er een koopt die veel te lang is dan beweeg je jezelf vrij waardoor je ook een beetje rusteloos wordt. Hij mag best wel iets langer zijn want dan heb je ook wat ruimte over. Als hij te kort is dan krijg je een beklemmend gevoel. Dit ligt voor geen meter en daardoor heb je slapeloze nachten. Vandaar dat dit het meest belangrijke punt is. 

Als je 1 meter 85 bent dan moet je bijvoorbeeld geen slaapzak kopen die kleiner is, maar ook niet die groter is als 2 a 2 meter 5. Het model is daarnaast ook belangrijk en dan hebben we het namelijk vooral over de breedte. Ieder mens heeft een andere lichaamsbouw en je wil er niet in verzuipen, maar ook zeker niet te krap in liggen. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wanneer je hem gaat gebruiken. Voor de zomer heb je vaak behoefte aan een ademende slaapzak, maar in de winter wil je zoveel mogelijk warmte hebben. Dit wordt meestal aangeduid met een Europese norm en daar zit dan een bepaalde waarde tot +22 graden celsius aan verbonden.

Nog een paar punten meer…

Bij 5top hebben wij nog een aantal punten meer. Zo is de materiaalkeuze heel belangrijk bij de aankoop van een slaapzak. Dit omdat dons bijvoorbeeld heel goed kan warm houden, maar ook werkt het ademend in bijvoorbeeld de zomer. Echter heeft het ook een nadeel en dat is dat het snel vocht opneemt. Voor de mensen die zweten is een synthetisch materiaal zoals kunstvezel dan een betere oplossing.