Kwaliteitsplein
Image default
Mode en Kleding

Tips bij het kopen van regenkleding voor je kind

Tips bij het kopen van regenkleding voor je kind

Je bent een ouder met kinderen die graag naar buiten gaan en spelen. Je bent waarschijnlijk op zoek naar manieren om ze veilig en gelukkig te houden terwijl ze buiten in de regen zijn. Een van de beste manieren om dit te doen, is door ze hun eigen regenkleding te geven die ze droog en comfortabel houdt, ongeacht het weer dat ze tegenkomen. Het vinden van een goed regenpak voor je kind kan echter wat moeilijk zijn als je niet weet waar je moet beginnen of welke functies belangrijk zijn het maken vaan een keuzen. Niet alleen je kind heeft de juiste regenkleding nodig, je hebt ook je eigen regenkleding nodig zoals rains regenjas dames.

Een regenjas kopen die past

Je moet ervoor zorgen dat de gevoerde regenjas kind goed past bij je kind. De jas moet lang genoeg zijn om de knieën te bedekken en breed genoeg om de taille te bedekken. Het moet ook los genoeg zijn zodat je kind er vrij in kan bewegen. Je wilt voorkomen dat iets te strak zit, waardoor beweging of ademhaling wordt beperkt. De regenjas mag ook niet oncomfortabel aanvoelen voor je kind. Als het te strak om hun borst of buik zit, zullen ze niet goed kunnen ademen en kunnen ze klagen over hoe warm ze het hebben, ondanks dat ze buiten in de regen staan.

Koop er een die waterdicht is

Het belangrijkste om te overwegen bij het kopen van regenkleding voor je kind is de waterdichtheid van de jas. Een waterdichte jas houdt je kind droog en comfortabel bij slecht weer, en gaat langer mee dan een niet-waterdichte jas. Regenbescherming wordt gemeten aan de hand van twee factoren, namelijk ademend vermogen en waterbestendigheid. Ademend vermogen verwijst naar de hoeveelheid vocht die door de stof kan ontsnappen. Het wordt gemeten in gram per vierkante meter of millimeter per minuut. Waterbestendigheid verwijst naar hoeveel vloeibaar water kan worden afgestoten door het materiaal zelf. Dit wordt meestal beoordeeld met een hydrostatische drukmeting (H20) of een druk classificatie (PSI). Hoe hoger deze cijfers, hoe effectiever ze zijn om regen uit de kleding van je kind te houden. Je moet ook een lange regenjas voor jezelf hebben die ook waterdicht is.

Reflecterende materialen op de regenjas ter bescherming

Reflecterende materialen op de regenjas kunnen helpen om je kind te beschermen. Reflecterende materialen zijn handig voor je kind om gezien te worden bij weinig licht en zelfs overdag. Reflecterend materiaal is essentieel voor andere weggebruikers om je kind te zien wanneer ze wandelen, fietsen of hardlopen met hun vrienden.

 

Koop er een met een kap

Kappen zijn een essentieel onderdeel van een regenkledingsysteem. Kappen bieden bescherming tegen regen aan het hoofd en de nek, de meest blootgestelde gebieden bij slecht weer. Een goed ontworpen kap moet verstelbaar zijn. Op deze manier past het goed om het hoofd en de nek van je kind zonder te strak of te los te zitten. Het is ook belangrijk dat de kap kan worden verwijderd als deze niet nodig is. Het gebruik van een kap kan ook nuttig zijn als het gaat om het droog of warm houden van het haar. In beide gevallen kan aanpassing nodig zijn, afhankelijk van hoeveel haar je kind heeft, dus zorg ervoor dat er verschillende instellingen beschikbaar zijn om deze functie aan te passen.