Kwaliteitsplein
Image default
Gezondheid

Juwelier Jos: Trouwring Diamant

Trouwring diamant

 

“De liefde voor mijn partner is bijzonder, we hebben veel meegemaakt en ik wilde iets bijzonders doen voor mijn partner en een bijzonder cadeau schenken. Iets wat het mooie en unieke in onze relatie weerspiegelt. Daarom was de keuze voor een trouwring met een diamant eenvoudig”.

 

Er is al veel geschreven over diamanten.  Een diamant wordt gezien als de mooiste edelsteen die in de natuur te vinden is. De diamant is de hardste steen die er bestaat en wordt in vele verschillende vormen geslepen om de schittering en de inval van het licht het best tot uiting te laten komen.

 

De diamant in al zijn vormen en maten wordt gezien als een symbool voor eeuwige liefde, voor zuiverheid, onoverwinnelijkheid en perfectie. Door middel van een diamanten trouwring kunt u uw partner laten zien dat uw liefde voor hem of haar perfect en onoverwinnelijk is. Vaak kiest men voor een diamant omdat deze eeuwig mooi blijft; andere edelstenen kunnen hun glans door slijtage door de jaren heen verliezen. 

 

Een trouwring staat symboliek voor “trouw” aan uw partner. Een diamant in de trouwring kan, behalve dat een diamant extra cachet geeft aan een ring,  nog meer betekenis geven aan deze symboliek.

 

Natuurlijk kunt u ook besluiten om meer dan één diamant te laten zetten in de trouwring. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om 2 of meer diamanten te gebruiken in uw trouwring. 

 

Een ring met een prachtige symboliek is een trilogie-ring met 3 diamanten. De 3 diamanten staan voor verleden, heden en toekomst. Andere voorbeelden van een 3-eenheid zijn bijvoorbeeld de driehoek van hoofd, lichaam en geest of een driehoek die de Maya’s en de oude Egyptenaren gebruikten om de verbinding tussen hemel, aarde en de mens aan te geven. Hedendaags zou deze 3-eenheid symboliek kunnen staan voor vriendschap, liefde en trouw – de verschillende stadia van een relatie.

 

Juwelier Jos en zijn team van goudsmeden staan u graag ter beschikking als u zelf uw trouwring met diamant wilt ontwerpen.

Een veel gestelde vraag is: Aan welke hand draag ik mijn trouwring met diamant?

 

Zowel het dragen van een verlovingsring als een trouwring is sterk onderhevig aan tradities. Deze tradities zijn afhankelijk van geloof, het land of zelfs de streek waarin u woont. Sommigen dragen de verlovingsring en de trouwring aan dezelfde hand, anderen dragen de ringen aan verschillende handen. 

Elk geloof heeft andere tradities en etiquette. Het kan verwarrend zijn. Uiteindelijk is het uw keuze welke traditie u wilt volgen.

Of u besluit de diamanten trouwring rechts of links te dragen, uiteindelijk is het de symboliek die telt: Het unieke moment dat twee personen voor elkaar kiezen door middel van de eindeloze cirkel die de diamanten ring is.

Waar moet ik op letten als ik een trouwring met diamant koop?

 

Het is belangrijk om te letten op de vorm van de diamant, hoe de gekozen diamant geslepen is wat de beste zetting is voor deze diamant. Tevens is er te letten op de zuiverheid van de diamant. Hoe zuiverder de diamant is hoe kleurlozer hij is. Dit uit zich ook heel duidelijk in de prijs.https://juwelierjos.nl/wat-doen-wij/trouwringen/