Kwaliteitsplein
Image default
Gezondheid

Gouden Munten Verkopen Inkoop Goud Gouda

Gouden munten verkopen

Nederlanders zijn verzamelaars en munten zijn een populair verzamel artikel. Er was een tijd dat ook het geven van een gouden of zilveren munt een origineel geschenk was. In vele huishoudens in Nederland liggen zilveren en gouden vijfjes, tientjes en andere munten stof te verzamelen in een la.

 

En op een gegeven moment, bij de voorjaarsschoonmaak, bij een verhuizing of bij het opruimen van de woning van een overleden familielid, komt u die munten dan toch weer tegen.

 

Wat kunt u met uw munten doen?

 

U kunt ze bewaren, want sommige munten hebben emotionele waarde. Zoals bijvoorbeeld die zilveren of gouden munt uit uw geboortejaar. U kunt ook overwegen om de munten te verkopen bij uw juwelier. Er is zelfs de mogelijkheid om een munt in een hanger te laten zetten zodat u deze als ketting kunt dragen.

Hoe gaat het munten verkopen in zijn werk?

 

De munten worden eerst beoordeeld op echtheid en op naslag. Er zijn namelijk originele gouden vijfjes en tientjes munten en naslag gouden munten. 

De originele munten zijn vaker van een hoger gehalte goud dan de naslag munten.De naslag munten zijn standaard van 14 karaat goud. Zeker in de jaren ’60 en ’70 heeft de Nederlandse Staat veel van deze naslag munten geslagen.

 

Nadat de gouden munten bij ons zijn ingewisseld, beoordeeld en gewogen zullen wij ze weer verwerken tot fijn goud. Dit goud wordt dan weer gebruikt om nieuwe sieraden te maken.

Wij brengen geen bij ons ingeleverde gouden munten terug in de verkoop, ze worden omgesmolten en het goud hergebruikt.

 

Nadat het bedrag berekent is heeft u drie opties: wij kunnen het bedrag direct op uw rekening storten óf u gebruikt het bedrag voor de aankoop van een nieuw sieraad óf u ontvangt een cadeaubon. Koopt u dit nieuwe sieraad op het moment dat u de munten heeft ingewisseld, dan geven wij 20% van de waarde aan u cadeau. Wilt u nog nadenken over wat u wilt doen met het bedrag dan geven wij u een cadeaubon ter waarde van het berekende bedrag. U kunt dan later nog eens op uw gemak terug komen in de winkel of onze website bekijken voor een sieraad naar uw wens. 

Hoeveel zijn uw oude juwelen waard?

 

Om alvast een idee te krijgen over hoeveel de verkoop van uw gouden munten opbrengt kunt u gebruikt maken van de  rekentool op onze website “Inkoop Goud Gouda”. 

U kunt uiteraard ook kijken op internet op de verschillende websites die de dagprijs aangeven van de verkoop van zowel zilver als goud. Houdt u er wel rekening mee dat die prijzen gebaseerd zijn op het in- en verkopen van grotere hoeveelheden goud en zilver. Uw juwelier hanteert iets andere prijzen en houdt tevens rekening met smeltverlies en commissie.


https://inkoop-goud-gouda.nl/munten-verkopen/gouden-munten-verkopen/