Kwaliteitsplein
Onderwijs

10 voordelen van bijles

Er zijn veel voordelen van bijles, maar hier zijn er tien waar je echt aan moet denken.

1. Studiebegeleiding biedt een unieke en geïndividualiseerde leerervaring. Waar kun je dat anders vandaan halen? Ja, soms in de klas, maar dat is moeilijk met 30 andere studenten die aandacht willen en aandacht nodig hebben. Leraren zijn geweldig, maar soms hebben kinderen misschien een beetje meer een-op-een nodig buiten het klaslokaal, en bijles is daar geweldig voor! Docenten kunnen de lessen en activiteiten alleen voor de student aanpassen.

2. Studiebegeleiding kan helpen bij het bestrijden van de zomerdia. Ooit gehoord van de zomerdia? Het verwijst naar een leerverlies gedurende de zomermaanden. Meestal oefenen kinderen hun vaardigheden niet uit in de zomer, wat leidt tot een paar maanden leren. Studiebegeleiding kan studenten helpen om niet achterop te raken en klaar te zijn voor het volgende schooljaar. Bekijk deze artikelen op de zomerdia:

  • De zomerdia stoppen
  • Ken de feiten
  • Houden kinderen uit de zomer dia
  • Over zomerverlies

 

3. Studiebegeleiding biedt een ruimte zonder afleiding. Er zijn geen andere studenten in de buurt die een afleiding zijn. Het is gewoon een speciale ruimte voor de student en de docent om zich te concentreren op leren. Sommige docenten gebruiken hun huis voor studiebegeleiding, terwijl anderen de bibliotheek of het huis van de student gebruiken.

4. Het biedt meer tijd om te oefenen. Sommige kinderen hebben gewoon meer oefening nodig, evenals geleide oefeningen. Als ze hun vaardigheden op de verkeerde manier oefenen en verkeerde antwoorden krijgen, kunnen ze nog meer gefrustreerd raken. Oefenen samen met een bijles docent kan echt nuttig zijn.

5. Studiebegeleiding stelt de student in staat om vooruitgang te boeken in zijn eigen tempo. Niets is getimed, er zijn geen tests en niets is overhaast. Studenten kunnen vaardigheden beoordelen en nieuwe leren in een comfortabel tempo. Studenten kunnen slechts een paar sessies hebben, of hebben meer langdurige begeleiding over een jaar.

6. Het geeft een overzicht van vaardigheden die nog niet onder de knie zijn. Sommige studenten hebben bepaalde vaardigheden misschien niet onder de knie in de klas. Met bijles kan elke vaardigheid worden herzien en geoefend zodat de student niet achterop raakt.

7. Studiebegeleiding kan goede studiegewoonten verhogen. Studievaardigheden komen niet altijd snel of natuurlijk; ze moeten worden geleerd. Een docent kan tijd besteden aan studievaardigheden – notities maken, flitskaarten maken en bestuderen, evaluatiespelen spelen, belangrijke details benadrukken, enz. Meer een-op-een tijd met het oefenen van studievaardigheden kan een leven lang zijn voordeel!

8. Studiebegeleiding kan de cijfers verbeteren. Meer gefocuste oefentijd en -review is misschien net wat nodig is om die C tot een B of A te maken.

9. Studiebegeleiding kan de houding van een student over leren of school in het algemeen verbeteren. Sommige kinderen kunnen overweldigd, gefrustreerd, boos of gewoon niet gemotiveerd zijn om te leren. Bijles kan leren leuker maken en dingen op een andere manier laten zien. Consistente één-op-één lof en aanmoediging kan wonderen doen voor de houding van een student.

10. Studiebegeleiding kan voor begaafde studenten extra uitdagingen opleveren. De meeste mensen denken dat bijles alleen nuttig is voor studenten die achterblijven. Studenten die uitblinken en verveeld raken in de klas omdat ze meer uitdaging nodig hebben, zullen ook baat hebben bij bijles! Docenten kunnen op maat gemaakte lessen en oefeningen aanbieden die de student echt uitdagen.

Als u een privéleraar bij u in de buurt wilt vinden, kunt u zoeken op diverse sites, enzovoort. Vraag leraren, ouders en vrienden in de buurt als ze er een kennen.

Voor meer info : https://edu-oost.nl/diensten/bijles/