Kwaliteitsplein
Image default
Onderwijs

Security awareness training: hoe je IT veilig gebruikt

Ben jij op de hoogte hoe veilig en bewust jouw medewerkers gebruik maken van IT? IT-beveiliging zou binnen ieder bedrijf een belangrijk en relevant thema moeten zijn. Zeker gezien er bijna iedere seconde een cyberaanval plaatsvindt. Het maakt niet uit of je een groot of een klein bedrijf hebt, een security awareness training heeft een enorme toegevoegde waarde. Het maakt medewerkers niet alleen bewust van de cyberdreigingen, maar geven de tools mee hoe je IT veilig gebruikt.

Voorkomen is beter dan genezen

De meeste bedrijven overkomt het vroeg of laat wel een keer. Met duizenden aanvallen per dag ligt het gevaar altijd op de loer. Hoe goed je ook denkt voorbereid te zijn, een kleine misstap is voldoende voor cybercriminelen om binnen te komen. De medewerkers continu bewust maken en houden van de gevaren is de beste manier om je dagelijks te wapenen tegen deze aanvallen. Een security awareness training biedt een goede basis. Niet alleen om op de hoogte te zijn van de meest recente gevaren, maar voor een optimaal bewustzijn. Geef je medewerkers de tools die ze nodig hebben om vervelende situaties te voorkomen.

Thema’s binnen een security awareness training

Afhankelijk van de gekozen opleider verschillen de onderwerpen. Dat is ook logisch. Ieder bedrijf is anders en daarmee verschillen de behoeften per training. Kies geen opleider die een standaard security awareness training aanbiedt. Ga voor een specialist met maatwerk trainingen. Een opleider die met je in gesprek gaat zodat je en de medewerkers daadwerkelijk iets aan de training hebben.

 

Voorbeeld van security awareness training onderwerpen:

  • IT-beveiliging, theoretisch kader en vakjargon.

  • Hoe veilig gebruik maken van elektronisch apparatuur zoals laptop, tablet en smartphone.

  • Veilig werken met e-mail en Outlook.

  • Belang van up-to-date software.

  • De belangrijkste risico’s voor je medewerkers en bedrijf.

  • Risico’s van het internet.

  • Herkennen van onveilige situaties en mails.

  • Hoe je jouw elektronische apparaten goed beveiligd.

  • Sterke wachtwoorden.

  • AVG wetgeving en meldplicht datalekken. 

Kies voor een incompany security awareness training

In plaats van losse medewerkers op te leiden, is het de beste keuze om voor een incompany security awareness training te kiezen. Via verschillende wegen kan een cyberaanval binnenkomen. Je wil dan wel dat iedere medewerker op de hoogte is om dit te herkennen en voorkomen. Een incompany training maakt en houd je bedrijf veilig op korte en lange termijn. 

 

Een maatwerk security awareness training is afgestemd op de uitdagingen en risico’s van jouw bedrijf. Pas de tips en tops toe om risico’s te herkennen en jezelf zo goed mogelijk te wapenen tegen gevaren van buitenaf.

https://www.avk.nl/training/security-awareness-training/