Kwaliteitsplein
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie na corona

Inmiddels is covid-19 helaas al enige tijd onder ons en hebben veel Nederlanders het virus gehad. Ook zijn veel mensen gevaccineerd tegen het virus. Dat betekent echter niet dat je het niet meer kan krijgen. Ondanks dat de meeste mensen milde klachten krijgen en gelukkig snel herstellen, blijven sommige mensen helaas lang klachten houden na een besmetting. Deze vorm van covid wordt ook wel Long COVID genoemd.

Klachten na corona

Enkele voorbeelden van klachten waar men na een besmetting nog lang last van kan hebben zijn een lage belastbaarheid, krachtsverlies, ademhalingsproblemen, een slechte conditie, extreme vermoeidheid, spierpijn en in sommige gevallen ook duizeligheid. Deze klachten kunnen soms weken tot maanden aanhouden en maken het lastig het dagelijks leven weer op te pakken. Fysiotherapie kan helpen om je dagelijks leven weer op te pakken.

Behandeling fysiotherapie na corona

Omdat de corona klachten en de intensiteit van de klachten enorm kunnen verschillen per persoon is ook de bijbehorende behandeling voor iedereen anders. Sommige mensen met long-covid kunnen zelfs de normale dagelijkse bezigheden niet meer uitvoeren en worden daarna zwaar belemmerd in het dagelijks leven. Een aantal voorbeelden hiervan zijn niet meer de trap op kunnen, geen boodschappen meer kunnen doen of niet meer kunnen werken. Voor patiënten met ernstige coronaklachten worden de eerste 50 fysiotherapiebehandelingen vergoed uit het basispakket.

De fysiotherapeut zal samen met jou een plan maken over hoe je stapje voor stapje je dagelijkse bezigheden weer kunt hervatten. In het begin kan dit vooral draaien om het verdelen van je energie. Belangrijk hierbij is dat je jezelf niet overbelast. Laat de fysiotherapeut bepalen wanneer je klaar bent om meer dingen op te pakken. Overbelasting kan namelijk ook weer een terugval veroorzaken.

De fysiotherapeut geeft vaak ook specifieke oefeningen om het herstel te bevorderen. Ook kan een fysio adviezen geven over de houding om zo de ademhaling te bevorderen en benauwdheid te verminderen.

Afspraak maken fysiotherapie Breda

Wil jij een afspraak maken voor fysiotherapie Breda? Dat kan bij Medifit Fysiotherapie. Onze specialisten zijn speciaal opgeleid om mensen met coronaklachten te behandelen.

https://www.medifitfysiotherapie.nl/locaties/fysiotherapie-breda/