Kwaliteitsplein
Gezondheid

Donkere vlekken rug verminderen

Donkere vlekken rug verminderen

Last van donkere vlekken op je rug en wil je hier vanaf komen? Dan help ik je daar graag mee. Donkere vlekjes kunnen veroorzaakt worden door puistjes, pigmentvlekken of moedervlekken. Veelal zijn het puistjes die littekens achterlaten, deze littekens zien er donkerder uit dan je eigen huidskleur waardoor ze nogal opvallen. Puistjes en donkere vlekken op je rug is sowieso heel vervelend omdat je er nauwelijks bij kunt. Hieronder tips en tricks om er spoedig van af te komen.

 

  • Ga met je rug de zon in. Wanneer de rest van je huid donkerder wordt, zullen de pigmentvlekken op je rug nog nauwelijks opvallen. Wanneer je last hebt van acne helpt de zon ook om deze uit te drogen waardoor de acne aanzienlijk minder wordt.

  • Geen liefhebber van de zon? Wellicht dat je dan een huidverlichtende crème kunt proberen. Een dergelijke crème bied goede resultaten, echter duurt het wel eventjes voordat je deze ziet. Dit kan zo’n 6 tot 8 weken duren. Daarna wanneer je je gewenste resultaat bereikt hebt, dien je de crème alleen nog als onderhoud te gebruiken. Een nadeel: je hebt iemand nodig die voor jouw de crème op je rug smeert.

  • Pigmentvlekken laseren: laseren is ook altijd nog een mogelijkheid. Let er hierbij wel op dat de kosten hoog zijn. Ook zijn er altijd meerdere sessies nodig. Een laserbehandeling gaat vrij snel, het hangt er altijd van af hoeveel en hoe groot de oppervlakte is die je graag weg wilt hebben. Laseren doet een klein beetje pijn maar dat valt verder behoorlijk mee. Het is mogelijk om een verdovend middel te krijgen, hierna moet je wel zelf vragen.

   

Voor meer informatie over donkere vlekken rug verminderen, verwijs ik je graag door naar de website.

 

Voor meer info :