Kwaliteitsplein
Energie

Energie Vergelijken

Energie vergelijken en overstappen

Energie vergelijken is tegenwoordig hip en hot. Je hoort iedereen erover praten en terecht. Overstappen van energieleverancier kan zomaar een paar honderd euro schelen per jaar! Overstappen van leverancier kost, in tegenstelling wat veel mensen denken, ook nauwelijks moeite. U gaat naar een vergelijkingswebsite, vult uw jaarverbruik gas en stroom in (dit staat op uw energienota of jaarrekening energie), uw postcode en huisnummer voor de juiste gasregio en volia! U krijgt een dropdown van alle energie aanbiedingen van het moment. Vervolgens klikt u op de leverancier die u het meest aanspreekt (meestal is dat de goedkoopste prijs), en u gaat verder naar de specificaties. Daar ziet o.a. hoe de totaalprijs berekend is en alle kostencomponenten uiteen gezet. Ook moet er bij staan hoe de eventuele korting of cashback energie verwerkt is in het bedrag.

Energie met welkomstcadeau of welkomstpremie

Omdat de concurrentie op de energiemarkt moordend is en de marges flinterdun, doen leveranciers er alles aan om klanten binnen te halen. Tegenwoordig zijn er een hoop energieleveranciers die ook strooien met allerlei cadeau’s, cadeaubonnen voor apparatuur en welkomstpremies. Natuurlijk allemaal mooi, maar kijk goed uit of het geen sigaar uit eigen doos betreft en of u er zelf ook echt wat mee opschiet. Wordt er bijvoorbeeld niet een heel hoog gas- en stroomtarief of vastrecht (vaste leveringskosten) gevraagd in ruil voor een mooi cadeau? Bereken daarom eerst altijd goed wat u op basis van uw verbruik kwijt bent aan energiekosten, en vergelijk vervolgens alle aanbieders op prijs en pas daarna of u er een mooi cadeau bij krijgt of niet. Hetzelfde geldt voor de cashbacks en welkomstpremies.

Goedkoopste energieleverancier

Een cashback krijgt u meestal uitgekeerd aan het eind van jaar ee van uw energiecontract. Stapt u eerder over dan verspilt u dit recht. Blijf dus minimaal een jaar zitten voordat u overstapt naar een nieuwe leverancier. Een welkomstpremie energie is vergelijkbaar met een cashback. Deze wordt echter niet verrekend met de jaarrekening op het einde van jaar een, maar krijgt u op uw rekening gestort. Als een energieleverancier uw boete vergoed omdat uw contractbreuk heeft gepleegd bij uw vorige leverancier, dan wordt deze vergoeding ook meestal na jaar een op uw rekening gestort. U dient dit in de meeste gevallen eerst zelf voor te schieten. Kies dus niet altijd perse voor de goedkoopste energiemaastchappij, maar kijk naar wat voor u per situatie geldt en kies een nieuwe energieleverancier en contract met de juiste voorwaarden. Met andere woorden; wat gaat u onderaan de streep het meeste voordeel opleveren. 

Overstappen via een energiecollectief

Bekijk ook eens de mogelijke om over te stappen via een energiecollectief. Voor veel collectieven moet u helaas lidmaatschap betalen om te kunnen profiteren van acties en voordeel. Gelukkig zijn er genoeg gratis energiecollectief te vinden, waar u kosteloos geholpen kunt worden. Een energiecollectief is niet altijd goedkoper, maar een enkele keer hebben zij een betere energieaanbieding dan een een energie vergelijk website.

www.switchcollectief.nl

Voor meer info : http://www.energieswitcher.nl