Kwaliteitsplein
Dienstverlening

Xbrl tagging software

Het delen van informatie moet makkelijk zijn over het internet. Het internet was dan ook m,et het doel opgezet om snel informatie te kunnen delen. Dit is helaas niet altijd even goed gegaan. Vooral het delen van financiële gegevens verloopt moeizaam. Dit komt doordat bedrijven veel verschillende software gebruiken wat hete delen van informatie onderling moeizaam maakt.

De oplossing xbrl tagging software wat het delen van financiële informatie makkelijker maakt. Een deel van de bedrijven is dan ook al overgestapt op xbrl tagging software. Zelfs overheidsinstanties maken gebruik van xbrl tagging software. Sommige van deze instanties accepteren in 2017 nog alleen maar rapporten in xbrl.

Bedrijven zullen in de toekomst dus al verplicht gebruik moeten gaan maken van xbrl tagging software. Xbrl zelf is een open standaard voor het delen van financiële informatie. Het is dus te gebruiken zonder ervoor licentiekosten te hoeven betalen. Het is dan ook ontwikkeld om het delen van informatie makkelijker te maken en niet om er geld aan te verdienen. Wat xbrl zo handig maakt is dat je het meteen kunt lezen en computers kunnen het gelijk decoderen. Je hebt er dus geen speciale software voor nodig. Zo gaat het delen van informatie een stuk sneller.

softwarepakketten.nl/

twinfield.nl/

xbrlweb.parseport.com/nl/

Voor meer info :