Kwaliteitsplein
Electronica en Computers

Waar let je op om een kwalitatieve refurbished MacBook te kopen?

Stel, je wilt een refurbished MacBook gaan kopen. Maar er zijn vele verschillende aanbieders waartussen je nog geen keuze hebt kunnen maken. Hoe kom je dan tot een keuze? Uiteraard wil je met de MacBook naar huis gaan die zowel kwalitatief goed is als de laagste prijs heeft. Maar hoe kun je onderzoeken welke partij die kwalitatieve refurbished MacBooks verkoopt? Dat lees je hier.

Bekijk de garantietermijnen

Bij bijna elke refurbished verkoper krijg je garantie op de MacBook. Er zijn slechts enkele verkopende partijen die geen garantie verstrekken. Bij de beste refurbished MacBook verkopers wordt er twee jaar garantie gegeven. Dit durven deze bedrijven te doen omdat ze de hardware grondig en zorgvuldig hebben onderzocht en goed bevonden om weer door te verkopen. Wanneer iets toch kapot gaat aan de MacBook binnen de twee jaar, kun je beroep doen op deze garantie. 

Hoe lang is een bedrijf al actief?

Hier kun je achter komen door in het KVK register naar het bedrijf te zoeken. Soms staat dit ook al op de desbetreffende website aangegeven wanneer men is begonnen. Wanneer een bedrijf al lang bestaat, kun je ervan uitgaan dat er enigszins omzet wordt gemaakt en je niet te maken hebt met een spook verkoper.

Reviews van het bedrijf

Gebruik hiervoor niet de reviews die op de website zelf staan geplaatst. Hier kan mee geknoeid zijn. Kijk bij voorkeur naar beschrijvende reviews van klanten die een MacBook bij het bedrijf hebben gekocht via zogenaamde third parties. Enkele bekende van dit soort bekende review bedrijven zijn ekomi, trusted shops en Trustpilot. Check verder op consumentenfora of er geen negatieve reviews van dit bedrijf te vinden zijn.

Conditie van de refurbished MacBook

Binnen de macbook refurbished branche, wordt er gewerkt met een gradatiesysteem. Van zo goed als nieuw, licht gebruikt tot zichtbaar gebruikt. De conditie van de refurbished macbook bepaalt of er krassen of andere uitwendige gebruikssporen zichtbaar zijn. Bij zichtbaar gebruikte producten kunnen er diepe krassen en deuken in de behuizing of het scherm zitten. Kies je voor kwaliteit, laat dan deze zichtbaar gebruikte modellen links liggen.

Hoe zit het met de support?

Wanneer je overweegt om bij een bedrijf te kopen, maar nog wat vragen hebt, kun je uiteraard altijd even bellen of een e-mail sturen. Vaak krijg je daarbij wel een idee of het bedrijf alleen te doen is om commercieel gewin, of men ook echt gebruikers wil maken met een fijne, refurbished laptop. Bereid hiervoor meerdere vragen voor die je gaat stellen. 

Waag een zoekopdracht

Vaak kun je ook nog even googlen naar termen zoals betrouwbare refurbished laptop. Je komt dan fora en andere gebruikers tegen die ervaringen delen. Wellicht dat je dit mee kan nemen in het maken van een aankoopbeslissing.