Kwaliteitsplein
Auto’s en Motoren

Mercedes-Benz CLA review

De Mercedes Benz CLA is er nog niet heel erg lang maar heeft nu al een onuitwisbare indruk gemaakt. Ondanks het indrukwekkende voorkomen en uitrustingsniveau, koop je de Mercedes Benz CLA tegen een bijna ongelooflijk prijs- kwaliteitsniveau. Bijzonder is wel dat de CLA de eerste Mercedes was die met voorwielaandrijving op de markt beschikbaar kwam.

Zeven traps automatische transmissie

De CLA was er eerst alleen als sedan, al snel werd de Shooting Brake echter toegevoegd. Beide auto’s kwamen van de hand van ontwerper Mark Fetherston, die iets heel bijzonders van deze subcompacte executive auto maakte. De CLA is er in een 4-deurs sedan en 5-deurs Shooting Brake en is er in een zesbak handmatige transmissie als in een zeventraps automatische transmissie. Na de lancering in 2013 onderging de Mercedes Benz CLA al twee jaar later een update en werd onder meer het infotainment systeem aangepast met onder meer grotere schermen. In 2017 volgde een nieuwe update en werden de koplampen gerestyled en ook de achterlichten aangepast. Hoewel de auto een bijzonder sportief uiterlijk heeft, kreeg het de hoogste waardering op het gebied van veiligheid. Vorig jaar werd de tweede generatie van de Mercedes Benz CLA gepresenteerd, zo mogelijk nog weer mooier dan de auto’s van de eerste generatie. De grille is adembenemend, de achterkant wat breder en middels MBUX communiceer je nog gemakkelijker met al je vrienden.

Mercedes EQ

Overigens richt Mercedes Benz zich ook steeds meer op elektrisch rijden. Een elektrische auto kopen van Mercedes is een auto kopen uit de EQ-serie. EQ is een submerk van Mercedes, toegespitst op elektrisch rijden. Het is de bedoeling dat er de komende jaren tal van nieuwe elektrische modellen van Mercedes Benz beschikbaar komen. Het worden als de voortekenen niet bedriegen auto’s met een flitsend design, allemaal hightech en een garantie voor hoogwaardig rijplezier.