Kwaliteitsplein
Telefonie

Wat zijn de verschillen tussen 088 nummers en 0800/0900 nummers?

De meeste bedrijven zijn bekend met servicenummers, die de voorvoegsels 0800 en 0900 hebben. Maar de toenemende populariteit van de 088 bedrijfsnummers in Nederland zet veel ondernemers aan het denken of deze nummers een betere optie zijn in vergelijking met de traditionele servicenummers.

Om ervoor te zorgen dat u de verschillen tussen de typen nummers begrijpt, leggen we de verschillen uit tussen 088 en 0800/0900 servicenummers. We geven ook een overzicht van de overeenkomsten tussen beide typen nummers.

 

Niet-geografisch nummer

Hoewel het driecijferige voorvoegsel anders impliceert, zijn 088 cijfers niet-geografische cijfers. De consument is de laatste tijd gewend aan deze telefoonnummers en herkent ze als binnenlandse nummers. Met behulp van 088 nummers geeft uw organisatie een nationale uitstraling.

 

Bel uit het buitenland

088 nummers kunnen vanuit vele andere landen worden gekozen, net als gewone telefoonnummers. Dit betekent dat uw internationale klanten u op hetzelfde nummer kunnen bereiken als uw Nederlandse klanten. Als u wilt dat uw klanten u kunnen bereiken tegen lokale tarieven, kunt u overwegen om een ​​vreemd nummer te krijgen.

 

Kies uit veel nummers

088 nummers zijn nog niet zo populair als 0800/0900 nummers, maar ze worden snel populairder en worden steeds meer gebruikt. Slimme ondernemers springen op de bandwagon en profiteren van de vele mooie nummerseries die momenteel nog beschikbaar zijn. U kunt zelfs een 088 naamnummer registreren.

 

Bel kosten

Als u een 088 nummer belt, kost het nooit meer dan het lokale tarief, waardoor de kosten voor de oproeper helder en transparant zijn. Voor u als bedrijf is het het tegendeel: een 0800-nummer is het duurst omdat de bellen kosten voor u zijn. Met een 0900-nummer kunt u kiezen om de beller een lager tarief op te laden of zelfs winst te maken op de bellen kosten. Een 088 nummer is ideaal, aangezien de bellers een deel van de kosten betalen en u bent alleen belast met een vaste lage kosten per minuut.

 

Wereldwijd doorschakelen van doorverbinden

De servicenummers en 088-nummers zijn allemaal virtuele of niet-geografische nummers, wat betekent dat deze moeten worden aangesloten op bestaande telefoonnummers. U bellen automatisch naar een bepaalde afdeling, of uw mobiele telefoon na kantooruren. Het is ideaal voor werknemers die ook thuis werken.

Overweeg je het gebruik van 088 nummers voor je bedrijf? Of misschien ben je nog niet overtuigd en heb je nog wat meer informatie nodig? Klik voor meer over 088 nummers

 

Bronnen

Voor meer informatie kun je de volgende bronnen raadplegen:

0800 telefoonnummers in nederland

085 nummer zakelijk gebruik

Voor meer info :