Kwaliteitsplein
Financieel

Je Zou Het Maar Winnen

Een gelukkige vrouw in Amerika mag zich sinds augustus miljonair noemen. Hoeveel ze heeft gewonnen? Het luttele bedrag van $ 758.700.000,-. Dat is het bedrag die een 53 -jarige vrouw uit Amerika afgelopen augustus heeft gewonnen. Het is het grootste bedrijf dat ooit op één lot is gevallen in Amerika. Dat is toch andere koek dan wat je hier kunt winnen in de Bankgiroloterij.

 

Met dit bedrag zou je eeuwig op reis kunnen, mooie auto’s gaan verzamelen of gewoon je privé-eiland kopen. Toch weet de vrouw nog niet exact wat ze met het geldbedrag wil gaan doen. Wel heeft ze aangegeven dat ze haar huidige baas al heeft opgebeld om aan te geven dat ze haar niet meer terug hoeven te verwachten op de zaak. Kunt u het haar kwalijk nemen? Ik dacht het ook niet.

 

De gelukkige vrouw speelde met vijf loten mee aan de roemruchte Powerball-loterij. Twee van de loten waren automatisch gegenereerde nummers en de drie andere loten waren met nummers die zij zelf had bedacht. Uiteindelijk viel de prijs op het lot waarvan de nummers waren gebaseerd op verjaardagen van haar gezin.

 

Het prijzengeld dat ze heeft gewonnen is uiteindelijk wel een brutobedrag. Na aftrek van de te betalen belastingen houdt ze omgerekend uiteindelijk zo’n 284 miljoen euro over. De vrouw heeft er namelijk voor gekozen om het bedrag in één keer te laten uitkeren. Je kunt er als winnaar ook voor kiezen om het bedrag over een aantal jaren gespreid uit te laten betalen. Dit levert je uiteindelijk meer op dan wanneer je het in één keer laat uitkeren.

 

Waarschijnlijk ben je inmiddels al aan het wegdromen over wat jij allemaal met het geld zou gaan doen. Het klinkt natuurlijk overheerlijk zo’n groot bedrag winnen, er is echter wel veel waar je rekening mee moet houden wanneer je zo’n gigantisch bedrag wint. Hoe kun jij het geld het beste investeren, hoe werkt alles met de belasting en aan wie ga je wel en aan wie ga je geen geld geven. Mocht je toch een gokje willen wagen dan kun je het beste via vergelijk loterij even kijken wat voor jou de beste loterij is om aan mee te doen.

 

Voor meer info : https://www.vergelijkloterij.nl/