Kwaliteitsplein
Image default
Sport

Tips om veilig te steppen met je hond

Sportief op pad.

Op verschillende manieren zijn we steeds meer bezig om in beweging te blijven en te werken aan een goede conditie. We fietsen, joggen, sporten en zijn steeds creatiever om tussendoor de nodige lichamelijke beweging te krijgen. Het liefst doe je dit natuurlijk met een partner maar in de huidige situatie is dat helaas niet altijd mogelijk. Maar als er niemand is om lekker gezonde activiteiten mee te doen dan is er natuurlijk altijd nog je beste vriend! Juist, de trouwe viervoeter die altijd aan jouw zijde is. Maak van een wandeling of een rondje door de wijk een sportieve bezigheid voor jou en jouw hond en ga samen sportief op pad.

Steppen met de hond

Wie dacht dat de step het straatbeeld al lang heeft verlaten zal steeds vaker verrast worden door het aantal mensen dat op een step op pad gaat. En waarom ook niet, een step is makkelijk weg te zetten, goed voor de beweging en brengt je snel van A naar B. Nu kun je ook jouw hond meenemen tijdens het steppen wanneer je over een goede step beschikt en de juiste accessoires bezit. Er zijn verschillende merken die hondensteps aanbieden in verschillende prijsklasse. Waarom een hondenstep en niet een normale step? Het belangrijkste om rekening mee te houden wanneer je met jouw hond wilt gaan steppen is de veiligheid van jouzelf maar uiteraard ook die van jouw hond.

Welke step is de juiste?

Om veilig op pad te gaan met jouw hond en van de wandeling in het bos een leuke activiteit te maken heb je een aantal dingen nodig. Om te beginnen is het belangrijk dat je de juiste step hebt. Een goede hondenstep heeft een aantal eigenschappen en die beginnen met de juiste treeplank. Ben je van plan om in het bos te gaan steppen dan is een wat hogere treeplank aan te raden om eventuele takken en hobbels makkelijk te passeren. Als je alleen op straat stept mag deze zo laag mogelijk zijn. Afhankelijk van het terrein zijn grove banden in het bos of door het park aan te raden wanneer er veel zand ligt en kun je het beste gladde banden hebben op de weg. Het frame van een hondenstep kan bestaan uit aluminium dat erg licht is of uit staal dat sterker maar ook zwaarder is. Welk frame voor jou de juiste is, is afhankelijk van de grootte van jouw hond en hoe sterk hij is. Heb je een flinke hond die aardig wat kracht heeft dan kan je zonder zorgen voor een staal frame kiezen.

Wat heb je verder nodig?

Als je de juiste step hebt uitgekozen dan heb je verder nog wat dingen nodig om jouw hond hier goed en veilig aan vast te maken zodat hij jou voort kan trekken. Zo zal je een dog adapter op de voorkant van de step moeten bevestigen die er voor zorgt dat de treklijn altijd op een veilige afstand van de step blijft en zo niet tussen de spaken of het wiel zelf terecht kan komen. Deze adapters zijn verkrijgbaar voor verschillende merken en in verschillende lengtes. Een treklijn van goede kwaliteit is belangrijk en om te zorgen dat deze lang meegaat is deze het liefst elastisch. Dit zorgt er tevens voor dat wanneer jouw hond een harde trek geeft dit enigszins gedempt wordt en de kans op vallen verkleint. Alles wat dan nog van belang is, is dat jouw hond in ieder geval een aantal basis commando’s kent en jullie zijn klaar om samen gezond in beweging te blijven. Voor het kopen van een hondenstep bezoek je deze website. Een ruim aanbod, lage prijzen en een goede service.

https://hondensteps.nl/