Kwaliteitsplein
Image default
Sport

Karpervissen. Wat heb je nodig?

Karpervissen is een hele diverse sport binnen het sportvissen. Er zijn namelijk veel verschillende technieken om zo’n sterke karper te vangen. Niet gek dan ook dat de ingenomen ruimte voor het karpervissen in een hengelsport winkel zo groot is. Geen andere tak van sport heeft zoveel ruimte nodig. Niet gek, want je kunt halve kampeeruitrustingen kopen om ook door de nacht aangenaam door te vissen. Voor wie dit liever niet doet, maar actief achter de karper aangaat is er ook meer dan voldoende te beleven. Hier zijn weer eigen specialistische materialen voor te koop. Om je op weg te helpen in al dat geweld van karperspullen, geven we een kleine lijst van benodigde spullen per vistechniek. 

Aan de oppervlakte vissen

Belagen van karper aan de oppervlakte vraagt waarschijnlijk wel de minste materialen. Uiteraard met een onthaakmat, een schepnet, hengel, vismolen, vislijn en haak ben je klaar. Met brood of honden- of kattenbrokken kan je al de hort op. Het belangrijkste item van deze lijst is een goede vismolen. Deze is heel belangrijk om goed te kunnen werpen en natuurlijk om de kracht van een karper op te vangen. De kans dat een vishaak losschiet is bij deze manier van vissen namelijk zeker aanwezig. Er zijn verschillende molenmerken die goede molens aanbieden. Hierbij kan je denken aan: Penn, Abu Garcia en Mitchell.

Vissen met een dobber

Vissen met een dobber vraagt niet veel meer materiaal dan het oppervlakte vissen. Met een dobber en lood en je er eigenlijk al. Wel is het handig om visspullen te hebben die je makkelijk kunt meenemen. Met een hele grote onthaakmat zal je merken dat je hier snel last van hebt. Een kleine goed opvouwbare mat is zeker een stuk makkelijker. Hierdoor kan je makkelijk verkassen naar een nieuwe stek of verschillende aangevoerde stekjes afvissen. 

Vissen met loodsystemen op afstand

Voor deze manier van vissen is veel meer materiaal nodig. Naast onderlijnen, loodmontage en aangepast aas, heb je veel verschillende materialen nodig om je haakaas vast te zetten. Ook horen je hengels op steunen te liggen. Wil je beide hengels op 1 set steunen hebben, dan wordt dit een rodpod gemoemd. Hierop worden ook elektronische beetmelders opgeschroefd en zijn wakers nodig om vissen die naar je toe zwemmen ook te signaleren. Voor een scherp advies is het handig om hierover te spreken met je (online) hengelsport winkel.  

Voor meer info : https://www.sportvisgigant.nl/