Kwaliteitsplein
Rechten

Inhoud van de advocatuur

De meeste mensen zullen nooit een advocaat nodig hebben. Helaas ontkom je er toch soms niet aan. Wanneer jij in staat van beschuldiging wordt gesteld door iemand kan het toch handig zijn om een advocaat in de arm te nemen. Dit is dan jouw vertrouwenspersoon en bemiddelaar in de zaak. De advocaat zal dan de kennis hebben van strafrecht die jij ontbeert. Dit heb je echt nodig om geholpen te worden en om enige kans te hebben om de beschuldiging van de tafel te vegen.

 

Advocaat worden is een lang leerproces. Advocaten beschikken over het algemeen over een universitaire opleiding. De HBO opleiding recht volstaat niet om advocaat te worden. Advocaat worden moet echt via een universitaire opleiding. Wanneer je je diploma eenmaal hebt behaald mag je de eerste drie jaar na je studie nog niet zelfstandig opereren. De eerste jaren na je opleiding ben je eigenlijk als een stagiair aan het werk. Je kunt je pas gaan onderscheiden als advocaat na deze periode van drie jaar. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk gaan in het arbeidsrecht.

 

In 1952 is er een wet opgesteld waarin staat wat advocaten wel en niet mogen. Als advocaat in Nederland ben je verplicht lid te worden van de Nederlandse Orde van Advocaten. Je moet je hierdoor als advocaat altijd houden aan bepaalde gedragsregels die zijn opgesteld. Wanneer deze regels niet worden nageleefd is de kans aanwezig dat je als advocaat uit je ambt gezet wordt. Als advocaat moet je altijd een neutraal persoon zijn. Wanneer er klachten over advocaten komen worden deze door de Orde van Advocaten uiterst serieus genomen. Een goed voorbeeld hiervan is natuurlijk Bram Moskowicz die een paar jaar geleden uit zijn ambt is gezet. De Orde van Advocaten zal altijd grondig onderzoek doen naar de klachten en uiteindelijk een oordeel vellen over de maatregelen die er genomen moeten worden.

 

Voor meer info : https://www.ebhlegal.nl/