Kwaliteitsplein
Mode en Kleding

Dit is de mooiste damesjas voor de winter.

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende, en leuke, modellen dames jassen voor de winter. Toch wil ik het in het bijzonder over één specifiek model hebben die met kop en schouders boven al het andere steekt.

Ik heb het hier over de dames lammy coat. Als je het over mooie winterjassen hebt is dit het neusje van de zalm!

Een echte lammy coat kan jaren meegaan mits deze goed word verzorgd. Ook zijn dit één van de warmste jassen.

Als je interesse hebt om wat meer te leren over Lammy Coats nodig ik je van harte uit om dit artikel verder te lezen!

Wat is een lammy coat eigenlijk?

De term “Lammy” (zoals deze jassen in Nederland vaak worden genoemd) word gebruik voor leren jassen waar de haren nog op zitten.

Meestal word de kant met de haren aan de binnenkant gedragen maar heel soms zie je het ook andersom.

De term Lammy verwijs naar de lam omdat deze jassen vroegen alleen van lam werden gemaakt. Tegenwoordig worden er meerdere leersoorten gebruikt waaronder konijnen, geiten en vossen bont en leer.

De haren zelf kunnen ook op meerdere manieren zijn bewerkt. Soms zie je dat de haren in de originele kleur worden gehouden terwijl bij andere jassen de haren worden meegevoerd in de kleur van de jas.

Wat erg kenbaar is bij dit soort jassen is dat er geen extra voering is toegevoegd. De leerkant (vaak de buitenkant) kan zowel in de vorm van suéde als “reguliere” leer uitstraling worden gemaakt.

In het buitenland noemen ze lammy: double face (Frankrijk), shearling (Engels), montone (Italië), lammfell (Duitsland, Oostenrijk) en in België heet het: omgekeerd lam.

Waar herken je een Lammy aan?

Al eerste is de prijs een goed begin. Een echte lammy coat is namelijk niet goedkoop wegens het feit dat bont en leer gewoonweg een kostbaar materiaal is.

Ook de afwerking die bij een lammy coat hoort (de afwerking bij deze prijzige jassen is vaak erg goed en gedetailleerd) zorgt voor een behoorlijk prijskaartje.

Een echte goed gemaakte lammy coat is in principe niet te vinden onder de 500 euro, tenzij het bijvoorbeeld een aanbieding is omdat een model uit de collectie gaat of iets dergelijks.

Een ander punt waar je op moet letten zijn de haren. Deze horen namelijk aan het leer vast te zitten, kijk en voel dit dus goed voordat je klakkeloos aanneemt dat het een echt lammy is.

Wat ook, bijna, altijd aanwezig is is een etiket aan de binnenkant van de jas waarop staat dat het gemaakt is van 100% echt bont / leer.

Verzorg jou lammy uiteraard wel goed!

Wat je goed moet onthouden is dat de jas door een specialist is gemaakt en dus ook door een specialist moet worden gereinigd.

Als dit niet op de juiste manier gebeurt kan het zomaar gebeuren dat je je eigen (duren) jas kapot maakt!

Is een lammy wat voor jou?

Dit is natuurlijk heel persoonlijk maar je kan jezelf het volgende afvragen:

–          Wil je een jas die lang meegaat

–          Ben je bereid te investeren in zo’n jas

–          Hou je van “het beste” van het beste

–          Wil je het graag warm hebben in de winter

Als op de bovenstaande vragen alle antwoorden ja zijn dan is een lammy coat wat voor jou!

 

 

 

Voor meer info : https://bkleder.nl/