Kwaliteitsplein
Image default
Onderwijs

Online en offline CKV-activiteiten door kunstprofessionals

CKV: een prachtig vak

Een brede kennismaking met kunst en cultuur is belangrijk voor jongeren. Niet voor niets kennen we in Nederland sinds 1999 het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV), dat inmiddels voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs verplicht is. Veel artiesten, kunstenaars en culturele instellingen hebben sindsdien programma’s ontwikkeld waarmee ze zich speciaal richten op CKV-leerlingen. Want we zijn het erover eens: jongeren die zich thuis voelen in de kunsten, plukken daar allerlei soorten vruchten van! Daarom vinden wij het bij Kleinkunstig ook belangrijk om aan te sluiten bij dit prachtige schoolvak. Dit doen wij met onze cultuurdag, een lesdag vol CKV-activiteiten, gedoceerd door professionals uit een veelvoud aan culturele disciplines.

Kies een thema of kunstvorm

De activiteiten die passen binnen CKV, zijn vrijwel oneindig. Daarom is het goed om te beginnen met afbakenen: wil je met je leerlingen een bepaalde kunstvorm uitdiepen, zoals bijvoorbeeld dans of beeldende kunst? Of wil je vanuit verschillende kunstvormen een thema verkennen, zoals bijvoorbeeld mode of de digitale werkelijkheid? Bij Kleinkunstig hebben wij een brede ervaring, maar staan wij ook altijd open voor nieuwe ideeën: niks is ons te gek!

Voor ieder wat wils

Of je nou een CKV-proof programma zoekt voor leerlingen op vmbo, havo of vwo. Of je nou lesgeeft op een grote, of een kleine school. Of jouw leerlingen nou intrinsiek gemotiveerd zijn voor kunsteducatie, of nog wel wat extra aanmoediging kunnen gebruiken: wij kunnen voor iedere school een mooie cultuurdag samenstellen. En voor wie zich zorgen maakt om de kosten: een geheel verzorgde cultuurdag is al mogelijk vanaf €10,80 per leerling!

Ook online zijn er mogelijkheden

De inschrijvingen voor de verschillende workshops op een cultuurdag regelen wij al jaren online. Leerlingen loggen voor de dag begint in, kiezen zelf welke onderdelen ze willen volgen en downloaden hun dagprogramma. Dat scheelt alvast een hoop gedoe en gewapper met papieren op de dag zelf. Maar inmiddels kunnen we meer online! Tijdens de coronacrisis konden een hoop van onze normale activiteiten natuurlijk niet doorgaan. Die tijd hebben wij goed besteed aan het ontwikkelen van een online repertoire. Dus online, offline of een mengvorm: bij Kleinkunstig zijn we van alle markten thuis.

https://www.kleinkunstig.nl