Kwaliteitsplein
Muziek

Geld verdienen met YouTube? Zo doe je dat!

Vind je het leuk om video’s te maken, vlogs op te nemen en lekker creatief met video en film bezig te zijn? Dan is de kans groot dat jij ondertussen bekend bent met YouTube en een eigen kanaal bent gestart. Daar kun je al je creaties uploaden, zodat de rest van de wereld ze ook kan bekijken. Na een tijdje bezig te zijn is het natuurlijk leuk als je geld kunt verdienen met je video’s op YouTube. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om er je fulltime baan van te maken. Zie jij het zitten om het niveau van je YouTube kanaal een stapje hoger te tillen en geld te verdienen? Lees dan hier hoe je dat doet.

 

Wanneer mag je geld verdienen op YouTube?

Het is belangrijk dat je bij het maken en bewerken (editen) van een YouTube video goed let op auteursrechten. Veel muziek mag alleen gebruikt worden in video’s waar geen geld op wordt verdiend. Het is daarom belangrijk dat je alle commerciële gebruiksrechten hebt op de onderdelen van je video. Tenzij je toestemming hebt van de artiest, zanger of ander soort eigenaar van bepaalde content, is het niet toegestaan dit zomaar in je video’s te gebruiken wanneer je er geld aan probeert te verdienen.

Om geld te kunnen verdienen met Youtube heb je 4000 uur kijktijd nodig. Dat lijkt wellicht veel maar daar kun je vrij gemakkelijk aan komen. Je kunt namelijk youtube views kopen en dat levert je direct kijktijd op. Dit kun je richten op 1 video. Zorg wel dat je video minimaal 3 minuten duurt of langer, want zo pakt je meer kijktijd. Te korte video’s leveren je relatief weinig kijktijd op en dan duurt het langer voordat je aan de voorwaarden voldoet.

 

Advertenties in je video’s

Wanneer je een video uploadt op YouTube is het mogelijk om aan te geven dat er advertenties getoond mogen worden in jouw video. Dat houdt in dat YouTube korte reclameblokken in jouw video’s plakt waarvoor bedrijven betalen. Zulke advertenties brengen gemiddeld 30 cent tot 4 euro op per 1000 views. Klikt iemand op de advertentie, dan kun je meer verdienen dan wanneer iemand hem alleen laat afspelen. De verdiensten die YouTube advertenties opbrengen worden uitbetaald via Google Adsense. Maak daar gerust een account aan als je hier interesse in hebt.

 

Gesponsorde video’s

Je kunt niet alleen geld verdienen aan advertenties, maar ook aan gesponsorde video’s. Wanneer jouw video’s goed bekeken worden, kan het voor een bedrijf, merk of bekend persoon interessant zijn om jou te sponsoren. Dat houdt in dat je in een video een bepaald merk of product laat zien en erover vertelt. Of dat je bijvoorbeeld een dagje meeloopt met iemand die bekendheid voor zijn of haar werk wil genereren. De mogelijkheden lopen hierin enorm uiteen. Geef wel altijd duidelijk aan in je video’s dat het om een gesponsorde video gaat. Zo blijven je kijkers er bewust van dat het om reclame gaat.

Bekend worden op Youtube is de manier om geld te verdienen. Hoe meer bekendheid je hebt, hoe meer kijkers, en dus ook verdiensten!