Kwaliteitsplein
Image default
Muziek

Een van de meest populaire dansstijlen onder jongeren; hiphop

Een van de meest populaire dansstijlen onder jongeren; hiphop

Het muziekgenre en de dansstijl hiphop zijn ontzettend populair geworden in de afgelopen decennia. Hiphop is niet meer weg te denken uit het muziek- en cultuurlandschap. De hiphop cultuur trekt verschillende leeftijden aan. Door Nederland heen zijn er verschillende dansscholen die hiphop danslessen aanbieden. Waaronder Swing-inn, waar voor verschillende leeftijdsgroepen hiphop danslessen aangeboden. In dit artikel wordt in een notendop uitgelegd wat de specifieke dansstijl en cultuur inhoudt, om je zo een beeld te geven of dit soort danslessen bij je zouden passen,

Het ontstaan van hiphop

De dansstijl is ontstaan in de jaren zeventig in de achterstandswijken van New York. Het is voornamelijk bekend geworden door bepaalde dansgroepen in de VS. Hiphop is een unieke dansstijl aangezien het geen standaard regels of technieken kent. Oftewel, er wordt oorspronkelijk op een zogenoemde freestyle manier gedanst. Dit betekent dat er ter plekke danspassen en moves bedacht en uitgevoerd worden. De dansstijl kan beschouwd worden als onderdeel van een compleet unieke cultuur, welke bestaat uit stijlen als breakdance, locking, popping en waving.

 

De kenmerken van hiphop

Hiphop dansers dragen vaak wijde en oversized kleding. De moves die gemaakt worden tijdens het dansen zijn vaak met een bounce en het lichaamszwaartepunt bevindt zich vaak dicht bij de grond. Verder zie je dat hiphop dansstijlen vaak gebruikt worden in videoclips. Iets belangrijks wat hiphop dansers willen uitstralen is dat je altijd jezelf moet kunnen zijn.

 

De hiphopcultuur

Volgens kenners is hiphop meer dan alleen muziek en dansen, het is een cultuur, een manier van denken en van leven. De filosofie die de hiphop wereld uitdraagt is dat je vanuit niets iets kan maken. Deze gedachte kun je meenemen naar andere zaken in het leven. Het staat symbool voor creatieve ontwikkeling en het kunnen zijn wie je graag wilt zijn. Inmiddels is hiphop te groot geworden om het enkel een gemeenschap te noemen, het is in dat opzicht meer een verbindende subcultuur.

 

https://www.swing-inn.nl/lessen/hiphop-danslessen-adults/