Kwaliteitsplein
Muziek

De kwalitatieve mixing systemen van Allen and Heath

Het begin van Allen and Heath

Allen and Heath is een Engelse producent van mixing consoles en systemen die tot op heden bekend staat als top of the bill als het gaat om audiokwaliteit. Het bedrijf ontwerpt en produceert deze apparatuur om onder andere bands en artiesten te helpen bij het schitteren tijdens hun optredens. Allen and Heath is in 1969 opgericht en op dat moment bouwde het mixers voor bands met grote namen als The Who, Genesis en Pink Floyd. Vele sound engineers maken samen het team en hebben stuk voor stuk jarenlange ervaring in de branche. Zo weten zij precies wat er verwacht wordt van hun wereldwijd geliefde audio mixing consoles: hoogwaardige kwaliteit.

Waarom de SQ series zo populair is

Een voorbeeld van de zo geliefde apparaten is de SQ series van Allen and Heath. Het geweldig kunnen omgaan met live sound is een van de speerpunten van deze modellen. Dit wordt bewerkstelligd door een lage latency te gebruiken, zodat alle veranderingen pijlsnel hoorbaar zijn. Daarbij beschikken de SQ-5, de SQ-6 en de SQ-7 over krachtige plugins en een groot aantal FX engines zoals revebs, delays en modulators. Zo kan de gebruiker zijn of haar eigen sound samenstellen: een van de meest belangrijke factoren in de wereld van audio.

Apparatuur voor vele soorten evenementen

Niet alleen bands en artiesten maken gebruik van de apparatuur van Allen and Heath. Deze wordt ook ingezet tijdens zakelijke evenementen en live broadcasts. Bij het eerste kun je denken aan een congres of aan een productpresentatie. Met de mixing consoles van Allen and Heath zijn de sprekers dan perfect verstaanbaar en fijn om naar te luisteren. Denk bij live broadcasts bijvoorbeeld aan een grote tv-uitzending of een musical. Ook bij deze evenementen is het cruciaal dat het geluid van verschillende kanalen perfect op elkaar kan worden afgestemd.

Kies de dLive series voor op tournee

Voor artiesten die veelvuldig op tournee zijn is de dLive serie een geweldige keuze. Deze serie van Allen and Heath is speciaal voor de reizende doelgroep compact ontworpen. Toch levert deze absoluut niet in op vermogen of kwaliteit. Sterker nog: door het ontwerp laat de dLive zelfs de meest geavanceerde mixing systemen voelen als simpel te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat zowel ervaren mixers als beginners uit de voeten kunnen met deze modellen.

Vraag advies voor de meest passende Allen and Heath oplossing

Zelf op zoek gaan naar de juiste apparatuur kan lastig zijn door de vele keuzes. Schakel een expert op dit gebied in om je te laten adviseren. Samen maken jullie de beste beslissingen die jouw evenement of optreden zeker goed gaan doen. Met de mixing systemen van Allen and Heath kun je vertrouwen op een superieure audiokwaliteit en een hoog gebruiksgemak.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/kopen/merken/allen-heath/