Kwaliteitsplein
Dienstverlening

De moderne technieken om een hardcover boek te drukken

Wilt u binnenkort een hardcover boek drukken, dan vindt u bij De Beste Boekdrukkers professionals die alle fijne kneepjes van het vak beheersen. Bij deze drukkerij is het mogelijk in grote oplages te drukken. Wilt u één exemplaar? Dan kan dat ook. Dankzij de harde kaft wordt uw werk goed beschermd en hebben toekomstige lezers er lang plezier van. Wilt u een hardcover boek drukken? Dan kunt u niet alleen kiezen uit verschillende papiersoorten en -formaten, maar ook uit de modernste technieken. Hier leest u over een aantal van deze technieken.

De veredeling van uw boek met harde kaft

Pregen, foliedrukken, laserstansen en rondhoeken. Stuk voor stuk termen waarvan u waarschijnlijk niet bekend bent met de betekenis of er misschien zelfs nooit van gehoord heeft. Wilt u een hardcover boek drukken? Dan leveren deze verfijnde technieken een extra mooi resultaat op. Zo wordt er met het pregen een reliëf in de kaft aangebracht, wordt er met laserstansen een speciale vorm uit het papier gesneden en leidt een foliedruk tot een metallic, glimmend laagje waardoor uw titel nog meer opvalt. Tot slot zijn er de rondhoeken, hiermee voorziet u uw boek van ronde hoeken.

Veelgebruikte technieken voor kinderboeken

Ook een kinderboek kunt u uiteraard als hardcover boek drukken. Zeker wanneer de doelgroep kinderen van erg jonge leeftijd betreft, betekent dit dat het boek verrassende onderdelen moet bevatten. Zo houdt u de aandacht van het kindje vast en blijft het geprikkeld. Uitslaanders worden vaak gebruikt voor kinderboeken. Dit zijn pagina’s die u kunt uitvouwen, zodat ze groter worden dan het boek zelf. Uitslaanders worden altijd gemaakt van een dikkere papiersoort. Ook pop-ups zijn voor kinderen interessante onderdelen. Beweegbare onderdelen lijken nooit te kunnen vervelen.

Een luxe finishing touch

Wilt u een hardcover boek drukken, dan kunt u bij De Beste Boekdrukkers ook een chique finishing touch aan uw titel geven. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit Spot UV lak. Dit houdt in dat er een glanzende laklaag op specifieke onderdelen van de harde kaft worden aangebracht. Zo ontstaan er interessante tegenstellingen en trekt u de aandacht naar specifieke elementen, helemaal wanneer het licht erop valt. Daarnaast behoort ook lamineren tot de mogelijkheden. Deze techniek geeft eveneens een professionele uitstraling en beschermt tegelijkertijd het boek.

https://www.debesteboekdrukkers.nl/