Kwaliteitsplein
Image default
Kinderen

Wat is een Light Battle?

Een Light Battle is te vergelijken met lasergamen. Het verschil is dat bij deze battle de geweren een infrarood licht hebben. Het geweer kan een zender en een ontvanger bevatten en is te vergelijken met een gewone afstandsbediening voor de televisie of ander thuisapparatuur. Ook is het de bedoeling dat je in plaats van op de persoon richt, je op het geweer richt. Je hoeft dus geen extra vest aan te hebben waar je op moet schieten. De geweren kunnen tegen een stootje en lijken een beetje op oude ruimte pistolen die je vaak ziet in films.

Kan je valsspelen?

Je kan niet valsspelen als je met deze lasergame in de weer gaat. De geweren hebben namelijk een geheugen, waardoor ze gewoon verder gaan waar ze zijn gebleven. Het gaat dus niet werken om je leven te resetten door hem even snel uit en aan te zetten. Wat wel kan, is een anti-cheat geweer te gebruiken van het andere team. Dit wil zeggen dat je het geweer van een andere kleur moet gebruiken, om jezelf wat extra nieuwe levens te geven. Je kan dit vanaf zes jaar spelen, dus gelijk een mooie leeftijd om te leren niet vals te spelen!

De andere spelregels

Tijdens het spel kan je maximaal vier teams samenstellen. Dit komt doordat er vier verschillende kleuren geweren zijn. Als je begint met spelen, kan je aan de zijkant van het geweer levensbalken zien. Als het goed zijn dat er vier, die allemaal drie levens hebben. Dit betekent dat je dus vier keer driemaal geraakt kan worden, twaalf keer in totaal. Als je twaalf keer bent geraakt, ben je helaas af, maar zoals hierboven al genoemd kan je op een hele stiekeme manier toch nog wat extra levens krijgen. Je hebt dan wel helaas dat ene speciale geweer nodig van het andere team, en het is nog de vraag of je die dan krijgt.