Kwaliteitsplein
Image default
Kinderen

Kinderdagverblijf Rotterdam De Groene Tuin

Kinderdagverblijf De Groene Tuin in Rotterdam biedt een warme, interessante leeromgeving die de sociale integratie van het kind bevordert, door hen de vrijheid te geven om te kiezen en tijd om hun plek in de wereld te ontdekken, waar kinderen zich thuis kunnen voelen. Dit stimuleert een plezier van leren, nieuwsgierigheid, creativiteit en verbeeldingskracht en bevordert zo een positieve basis die met hen zal groeien tijdens hun hele opleiding en daarbuiten.

Een uniek kind

Elk kind is vanaf de geboorte een bekwame leerling die veerkrachtig, capabel, zelfverzekerd en zelfverzekerd kan zijn.

Positieve relaties

Kinderen leren sterk en onafhankelijk te zijn vanuit een basis van liefdevolle en veilige relaties met ouders en / of een sleutelfiguur.

Omgevingen mogelijk maken

De omgeving speelt een sleutelrol bij het ondersteunen en uitbreiden van de ontwikkeling en het leren van kinderen.

Leren en ontwikkeling

Kinderen ontwikkelen en leren op verschillende manieren en met verschillende snelheden en alle gebieden van leren en ontwikkeling zijn even belangrijk en onderling verbonden.

Ons kinderdagverblijf in Rotterdam streeft ernaar hun vaardigheden voor sociale integratie te ontwikkelen door middel van individueel en groepsonderwijs. Het open klaslokaal biedt voldoende gelegenheid voor groepswerk waar kinderen van alle leeftijden samen spelen en leren. Dit geeft hen de vrijheid om te kiezen en tijd om hun plaats in de wereld te ontdekken.

Persoonlijke, sociale en emotionele ontwikkeling

Persoonlijke, sociale en emotionele ontwikkeling houdt in dat kinderen worden geholpen om een ​​positief gevoel van zichzelf en anderen te ontwikkelen: om positieve relaties te vormen en respect voor anderen te ontwikkelen: sociale vaardigheden ontwikkelen en leren omgaan met hun gevoelens: passend gedrag in groepen begrijpen: en vertrouwen hebben in hun eigen kunnen.

Jonge kinderen krijgen de kans om actief en interactief te zijn: en om hun coördinatie, controle en beweging te ontwikkelen. Kinderen moeten ook worden geholpen om het belang van lichaamsbeweging te begrijpen en om gezonde keuzes te maken met betrekking tot voedsel.

 

Voor meer info : https://www.degroenetuin-kdv.nl/