Kwaliteitsplein
Image default
Woning en Tuin

Hoe vind je nou een geschikt gordijn voor in huis? Lees hier alle tips!

Ga je verhuizen of ben je net verhuisd? Dan merk je dat er meer bij komt kijken dan dat je eerste instantie hebt ingeschat. Veel mensen ervaren het als superleuk. Je hebt bijvoorbeeld net de sleutels gekregen van een woning waar je al maanden of zelfs jarenlang naar op zoek bent geweest. Ook kan je het als zeer stressvol en hectisch ondervinden. Denk aan zware meubels die je moet tillen, een verhuiswagen regelen en dan komt klussen en het inrichten van je woning met gordijnen ook nog eens om de hoek kijken. Gordijnen mogen niet ontbreken in een woning, maar hoe kom je nou tot de juiste? In deze blog geven wij hier antwoord op! 

Waarom gordijnen? 

Gordijnen brengen een aantal functionele, maar ook stijlvolle voordelen met zich mee: 

  1. Maken een ruimte donker: ideaal als je een liefhebber bent van een zeer donkere slaapkamer; 

  1. Houden felle zonnestralen tegen: perfect wanneer je in de woonkamer zit en televisie wil kijken; 

  1. Zorgen voor privacy: geen glurende buren meer! 

  1. Geven je woning een prachtige uitstraling! 

Verdiep je in je huis 

Om tot geschikte gordijnen te komen voor in de gewenste ruimtes, is het van essentieel belang goed in je nieuwe woning te verdiepen. Ga na wat voor kamer het is en welk effect je hier wil creëren en welke kleuren al in dezelfde ruimte voorkomen. Misschien wil je wel dat een ruimte fris en licht laten lijken, of juist donker en warm. Gordijnen hebben optisch veel impact hoe een kamer eruit komt te zien. Zodra de gordijnen gesloten zijn, nemen ze ten slotte veel ruimte in beslag.  

Haal inspiratie op  

Zodra je jouw nieuwe woning goed hebt leren kennen, is het van belang erachter te komen wat je nou echt mooi vindt. Een leuke manier hoe je tot ideeën en inspiratie te komen is aan de hand van tijdschriften, vakbladen of blogwebsites en Pinterest. Hierop staan de laatste trends op het gebied van wonen. Op deze manier ontdek je interieurstijlen die misschien goed bij je passen.  

Benader een specialist 

Tot slot is het altijd mogelijk om een specialist op te zoeken in het vakgebied van gordijnen. Bijvoorbeeld een winkelier van een gordijnen zaak! Zodra je roept: ik ben op zoek naar: gordijnen woonkamer of linnen gordijnen, heeft hij of zij altijd wel een perfect advies voor je klaarstaan!