Kwaliteitsplein
Image default
Kinderen

Heb jij al wasbare luiers in huis?

Ik hoor je denken: wasbare luiers? Is dat niet ouderwets? Dat zul je misschien denken maar niets is minder waar. De wasbare luiers van tegenwoordig zijn veel luxer en moderner dan vroeger. Er zijn verschillende systemen verkrijgbaar, voor elke moeder (en vader) wat wils.

Verschillende soorten wasbare luiers

Ga je bijvoorbeeld liever voor gemak? Kies dan voor de ALL IN ONE (AIO) luier van bumsies. Deze luier is uitwasbaar maar heeft daarbij ook dezelfde voordelen als een wegwerpluier. Je gooit de luier alleen niet in de prullenbak, wat erg ook weer slecht is voor het milieu, maar je gooit de uitwasbare luier in de wasmand. Is je budget beperkt? Dan kun ook beginnen met de pocketluiers. Deze zijn goedkoper in aanschaf maar doen ook prima zijn werk. Het enige nadeel is dat je een booster, ook wel inlegger genoemd, in de pocketluier moet schuiven voor deze gebruikt kan worden. Dit geeft gelijkertijd ook een voordeel want je kunt namelijk ook een extra booster of inlegger gebruiken als je kindje veel plast. Voor de nacht is deze luier overigens niet aan te raden. Hiervoor kun je dan beter een snap in one luier (SIO luier) gebruiken. Deze luier lijkt op de pocketluier maar de inlegger kan vastgeklikt worden in de luier. Daarbij heeft deze luier dubbele lekgoten waardoor de kans op doorlekken snachts minder wordt dan bij pocketluiers. Wil je meer weten? Ga dan naar Bumsies.nl en lees alles over het gebruik en de verschillende soorten wasbare luiers.

Wasbare luiers zijn beter voor het milieu, je baby en je portomonnee!

Veel mensen kiezen voor wasbare luiers omdat deze nou eenmaal veel beter zijn voor het milieu. Natuurlijk moeten de wasbare luiers ook geproduceerd worden en na gebruik uitgewassen worden maar wanneer we dit gaan vergelijken met de wegwerpluiers dan is de milieu uitstoot een stuk kleiner bij wasbare luiers dan bij wegwerpluiers. Het kan namelijk wel 250 jaar duren voordat wegwerp luiers zijn afgebroken door moeder natuur. Daarbij zitten er veel chemische stoffen in de wegwerp luiers wat ook een negatief effect kan hebben op de huid van je baby. Heeft je kindje last van rode billen en/of uitslag? Dan zijn wasbare luiers de uitkomst! Wanneer uitwasbare luiers op de juiste manier gewassen worden en met een wasmiddel met minder dan 5% zeep, dan is de kans erg klein dat je kindje last krijgt van luieruitslag. Een derde voordeel van deze herbruikbare luiers is dat het een stuk voordeliger is in je portomonne. De aanschaf per luier is natuurlijk wel hoger maar je kunt de luier de hele periode, tot aan zindelijkheid, gebruiken bij je kindje. En als je er zuinig op bent, dat wil zeggen dat je ze bijvoorbeeld niet in de droger droogt maar aan de waslijn hangt, kun je ze misschien zelfs nog gebruiken voor een broertje of zusje.

Voor meer info : https://bumsies.nl/