Kwaliteitsplein
Image default
Dienstverlening

Een duurzame witgoed apparaat aanschaffen? Hier moet je op letten!

Je doet goed aan om een zuinige wasmachine, wasdroger of wasdroogcombinatie aan te schaffen. Waarom? Wij zullen alles hieronder kort toelichten!

Heeft u al eens een wasmachine, wasdroger of wasdroogcombinatie met een energielabel A+++ gezien? Dan weet u ook dat deze apparaten vaak een aardig prijskaartje hebben. Maar wist u ook dat u uiteindelijk veel goedkoper uit bent met het aanschaft van een apparaat met een energielabel A+++? Het apparaat is misschien in aanschaf wel duurder, maar uw maandelijkse lasten leveren een forse besparing op als u dit apparaat gebruikt. Dit geldt vooral voor huishouden met een dubbele meter. Dubbele meters zorgen er namelijk voor dat u in de nacht profiteert van een lager energietarief dan overdag. We raden u wel aan, dat als u in nacht gaat wassen of drogen, om rekening te houden met de geluidsniveau van uw witgoed apparaat. U wilt namelijk niet wakker worden omdat uw witgoed apparaat een enorme lawaai maakt, of dat u buren straks lopen te klagen van het geluid.

Wij willen u graag tips geven die helpen bij het vinden een goede duurzame witgoed apparaat!

#1: Juiste formaat witgoed apparaat

Het vinden van een juiste formaat van uw witgoed apparaat is cruciaal. Met het juiste formaat bedoelen wij de inhoud van het apparaat. Uw witgoed apparaat moet namelijk aan de ene kant groot genoeg zijn om al uw was te kunnen wassen of drogen, en aan de andere kant moet u niet steeds een halflege trommel hebben bij het wassen of drogen. Een inhoud van 8kg of 9kg wordt door de meeste gezinnen gekozen

Houdt er rekening meer dat hoe meer inhoud in uw witgoed apparaat kan, hoe hoger het energieverbruik zal zijn. Een grote witgoed apparaat zorgt ook voor dat het waterverbruik omhoog gaat. Dit maakt het allemaal nog belangrijker om te kiezen voor een juiste formaat van uw witgoed apparaat voor uw gezin.

#2: Groen energielabel is een must

In het begin van dit artikel hebben we het al kort benoemd. Een energielabel. De meeste witgoed apparaten hebben tegenwoordig een energielabel A. Je zou denken dat een energielabel A het beste is. Maar dit is tegenwoordig niet meer het geval. Het groenste energielabel wat nu wordt toegekend is een energielabel A+++. Wij raden aan om een energielabel A+ aan te houden, maar uiteraard het liefst een A+++. Vaak is het wel zo dat hoe groener uw energielabel is hoe duurder het witgoed apparaat in aanschaf is ( maar wel zuiniger in uw maandlasten 😉 )

#3: Periodieke onderhoud aan uw witgoed apparaat

Het is meer nodig dan alleen het energielabel of de juiste inhoud van een witgoed apparaat om invloed te hebben op het energieverbruik hiervan. Het is cruciaal om periodiek onderhoud aan uw witgoed apparaat uit te laten voeren door vakkundige monteurs. Als een onderdeel van uw witgoed apparaat versleten is geraakt door bijvoorbeeld kalkaanslag, dan kan dit ervoor zorgen dat het energieverbruik omhoog gaat. En dit is makkelijk tegen te gaan door uw witgoed apparaat periodiek een onderhoud te geven. Zo weet u altijd dat uw zuinige witgoed apparaat naar behoren werkt en wordt de kans op een reparatie ook hierdoor verkleind.

#4: Koud wassen betekent energie besparen

Koud wassen zorgt ervoor dat u energie bespaart. Water opwarmen kost namelijk energie. Wanner u koud wast, wast u op een temperatuur van 30 graden Celsius. Het is ook beter voor uw kleding om koud te wassen, dit zorgt ervoor dat uw kleding niet beschadigd door het warme water. En het grootste voordeel is dat het u ook besparing oplevert op uw maandelijkse lasten. Voor een aantal zaken, zoals ondergoed en beddengoed is het verstandig om wel warm te wassen. Dit zorgt ervoor dat alle bacteriën ook goed gedood worden en dat het volledig schoon uit uw witgoed apparaat komt!

Voor meer info : https://www.fixmywitgoed.nl/