Kwaliteitsplein
Groothandel

De reden waarom PET flessen steeds populairder worden

Het aantal producten dat in PET flessen wordt aangeboden neemt nog steeds toe. Steeds meer producten worden niet meer in milieuonvriendelijke verpakkingen aangeboden zoals plastic dat uit aardolie wordt gewonnen. Een PET fles kan worden gebruikt voor een grote verscheidenheid aan producten. U kent natuurlijk de frisdrank in deze flessen. Maar ook schoonmaakproducten, vloeibaar wasmiddel, olie voor de bereiding van voedsel maar ook als smeermiddel en schoonheidsproducten worden verpakt in PET flessen. Deze flessen worden soms na reiniging hergebruikt. Als dit niet mogelijk is kunnen ze volledig worden gerecycled en kunnen de grondstoffen opnieuw worden gebruikt voor de productie van halffabricaten of eindproducten. Daarom is de milieubelasting direct een stuk lager.

PET flessen gebruiken voor een beter milieu

Het is inmiddels wel duidelijk dat de huidige generaties maatregelen moeten nemen om de aarde ook voor volgende bewoners leefbaar te houden. Daarom worden steeds meer producten in PET flessen verpakt. Deze zijn als ze op de juiste manier worden gerecycled een stuk minder schadelijk voor het milieu. De plastic soep die in de oceanen drijft en daar een bedreiging vormt voor de flora en fauna is nog maar één van de problemen die de mens het hoofd moet zien te bieden. Het gebruik van materialen die afbreekbaar zijn is daarom een goede zaak.

Laat uw PET fles maken door een gespecialiseerd bedrijf

PET Power is een Nederlands bedrijf dat al sinds 1995 PET flessen maakt in diverse modellen en uitvoeringen. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in andere verpakkingsmaterialen die van gerecyclede grondstoffen zijn gemaakt. Wilt u hier meer informatie over of wilt u een vrijblijvende prijsopgave voor een mogelijke order? Dan kunt u direct contact opnemen met dit bedrijf. Op de website vindt u de contactinformatie en ook voorbeelden van flessen die het bedrijf momenteel al produceert. Hier kunt u alvast een idee krijgen van de PET fles die u voor uw product wilt gaan gebruiken.