Kwaliteitsplein
Image default
Gezondheid

De beste mondverzorgingsproducten koop je bij

Heb je wel eens last van mondproblemen zoals aanslag op de tong of tanden, zijn je tanden niet zo wit als je zou willen, heb je tandsteen of een slechte adem of vieze smaak in de mond? Voor deze mondproblemen en nog meer zijn allerlei verzorgingsproducten te koop waar je ze mee kunt genezen en vooral belangrijk, kunt voorkomen. 

 

Kijk online welk product het beste voor je is 

Veel mensen kiezen ervoor om na het tandenpoetsen de mond te spoelen met mondwater. Mondspoelmiddel is eenvoudig te gebruiken en zorgt voor een frisse adem en dito mond. Mondwater is in verschillende soorten en smaken te koop en er zijn speciale varianten te vinden die uitermate geschikt zijn om te gebruiken bij bepaalde mondproblemen. Weet je zelf niet zo goed welk mondwater het beste voor jou geschikt is? Kijk dan zeker eens op de site van Vraagdetandarts om te zien welke mondwaters in de top 10 staan en wat de eigenschappen zijn. Zo kun jij deze goed met elkaar vergelijken, bekijken waarvoor ze geschikt zijn en een mondwater kiezen dat bij jou en je mondprobleem past. 

 

Win eerst meer informatie in 

Kom je er zelf niet helemaal goed uit of heb je nog nooit eerder mondwater gebruikt? Dan kun je uiteraard altijd meer informatie inwinnen bij je drogist of deskundige. Bij de keuze van mondspoelmiddel is het belangrijk met de volgende zaken rekening te houden. Kies om te beginnen mondwater in een smaak die je fijn vindt. Niet iedereen houdt van hetzelfde dus daarom is er keuze in. 

 

Vermijd producten waaraan chemische toevoegingen gedaan zijn

Kies daarnaast voor mondwater waaraan geen kunstmatige of chemische toevoegingen gedaan zijn. Vermijd producten waarin SLS, chloorhexidine of alcohol zitten want deze kunnen juist wondjes of irritaties veroorzaken in de mond waar je niet op zit te wachten en deze hulpstoffen leveren verder geen helend effect op. Mondwater met natuurlijke ingrediënten zoals bijvoorbeeld xylitol, actieve zuurstof en Aloë Vera zorgt goed voor je mond en heeft geen nare bijwerkingen. 

Losse producten of een compleet pakket? 

Heb je nog niet eerder mondwater gebruikt en weet je niet goed wat je het beste in huis kunt halen? Kies dan voor een soort die past bij het mondprobleem dat je hebt. Bij een goede drogist kun je kiezen uit tal van soorten dus je vindt er zeker iets dat jij nodig hebt of kunt gebruiken. Je kunt kiezen voor de aanschaf van een losse flacon mondwater maar het product wordt ook verkocht in pakketten waarin nog meer mondverzorgingsproducten zoals mondgel, tandpasta en dergelijke zitten. Groot voordeel van zo’n pakket is dat je in één keer alles in huis hebt om je mond te reinigen en te verzorgen en dat alle producten die erin zitten met elkaar gebruikt mogen worden.