Kwaliteitsplein
Image default
Vakantie

Houd altijd rekening met deze feiten bij het rijden en huren van een auto in Thailand

Rijden in Thailand wordt als veilig beschouwd vanwege de goed onderhouden wegen. Het weer in Thailand is echter onvoorspelbaar en verandert voortdurend.

Dat moet je in gedachten houden als je een route volgt in Thailand. Wanneer je een ongeval in Thailand hebt, zullen de ambtenaren het meestal als jouw schuld beschouwen.

Dingen om in gedachten te houden tijdens het rijden of het huren van een auto in Thailand

Er zijn een aantal specifieke verkeersregels en verkeersomstandigheden waaraan je je moet houden als je in Thailand rijdt. Buitenlanders kunnen ook veilig rijden in Thailand als ze de regels en voorschriften kennen en een vergunning hebben om te mogen rijden. AutoPrio kan tips en advies geven over het huren van een auto in Thailand: https://www.autoprio.nl/.

Verkeersregels van Thailand

Er zijn strikte verkeersregels in Thailand voor de veiligheid van de bewoners. Je moet aan de linkerkant van de weg rijden, als je van rijstrook wilt veranderen op de weg moet dat langzaam en strategisch gebeuren. Er zijn oversteekplaatsen op de wegen waar je op moet letten tijdens het rijden.

Je moet je bewegingen soepel maken en nooit verwachten dat een andere bestuurder stopt omwille van jezelf. Als je in een ongeluk betrokken bent in Thailand, wordt dat meestal beschouwd als jouw schuld.

Parkeerregels in Thailand

Er zijn gekleurde markeringen in Thailand om de parkeergelegenheid op een bepaalde plaats aan te geven. Als je een rode of witte markering ziet, betekent dit dat de plaats niet altijd beschikbaar is om te parkeren. Je moet de beschikbaarheid controleren voordat je je auto parkeert.

Als je een witte rechthoek langs de weg ziet, betekent dit dat dit de specifieke plaats is waar je je auto kan parkeren zonder ongemakken te ondervinden. Als je meerdere witte diagonale lijnen ziet, betekent dit dat de parkeerplaats alleen voor motorfietsen is, auto’s mogen daar niet parkeren.

Staat van de weg in Thailand

Er zijn wetten in Thailand die zeer streng zijn, maar helaas slaagt de regering er niet in om ze op de inwoners toe te passen. De wegen in Thailand zijn goed, maar niet op alle plaatsen vanwege de corruptie.

Het beheer van de wegen is slecht in de meeste gebieden van Thailand vanwege de verantwoordelijkheid van het verkeersdepartement. Er zijn veel ongelukken in Thailand waar niet eens bij stilgestaan wordt. Je ziet vaak dat mensen te hard rijden of rijden terwijl ze dronken zijn. 

Een auto huren in Thailand

Er zijn een heleboel autoverhuurbedrijven aanwezig in Thailand die je autoverhuurdiensten kunnen aanbieden als je een auto wilt huren nadat je de autoverhuurdiensten hebt vergeleken. Je moet echter wel rijervaring en een rijbewijs hebben voordat je een huurauto kan huren.

Als je een buitenlander bent, is het raadzaam om alle verkeersregels en voorschriften te lezen en autoverhuurdiensten te vergelijken voordat je er gebruik van maakt. Je kan ook navraag doen bij het bedrijf of de eigenaar van wie je de auto huurt. Je zal het grootste aanbod van auto’s op de luchthavens vinden.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?

Ja, je moet een internationaal rijbewijs aanvragen voordat je Thailand bezoekt. Ze accepteren geen rijbewijs uit het buitenland als je met een auto rijdt of er één huurt.

Het is aan te raden om een vergunning aan te vragen bij de Thaise overheid als je langer wilt blijven. Je kan ook contact opnemen met de ambassade van je land voor hulp bij deze procedure.

Slotgedachte

Sommige van de dingen waar je op moet letten tijdens het rijden of het huren van een auto in Thailand zijn hierboven vermeld. Je hebt een internationaal rijbewijs nodig om in Thailand te mogen rijden.

https://www.autoprio.nl/