Kwaliteitsplein
Image default
Gezondheid

Cryolipolyse: wat is het?

Er zijn veel manieren om lichaamsvet te verminderen. Je kunt beginnen door minder te eten en ook te sporten. U kunt echter ook een eenvoudigere manier gebruiken, zoals cryolipolyse. Cryolipolyse, ook bekend als vet bevriezing, is een niet-chirurgische methode om vetophopingen te verminderen die gericht zijn op specifieke lichaamsdelen door gebruik te maken van koude temperaturen. De operatie is bedoeld om kleine vet zakjes of klontjes kwijt te raken die niet verdwijnen met een dieet en lichaamsbeweging. U moet echter weten dat dit niet bedoeld is voor mensen met ernstig overgewicht of obesitas. U kunt deze behandeling in veel klinieken krijgen, zoals in Rbclinics.nl of andere klinieken die u vertrouwt.

Welke lichaamsdelen zijn het meest effectief voor cryolipolyse?

Cryolipolyse is goedgekeurd door de Food and Drug Administration om vetophopingen op verschillende delen van uw lichaam te behandelen. U kunt de behandeling voor vetten achter uw kin, uw bovenarmen, uw binnen- en buitenkant van de dijen en uw buik doen. U kunt ook het vet op uw heupen, boven- en rug en onder uw billen verminderen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over uw vetophopingen op die gebieden. U kunt ze gemakkelijk verwijderen door de behandeling te laten uitvoeren.

Hoe werkt cryolipolyse?

De procedure kan worden uitgevoerd in een polikliniek of een spreekkamer. Na uw bezoek zullen ze een huid markerend potlood gebruiken om een ​​rand rond het behandelingsgebied te tekenen na het bepalen van de grootte en vorm van de vetafzetting. Tijdens de operatie blijft u wakker. U hoeft zich echter geen zorgen te maken, want het is meestal helemaal niet pijnlijk. Daarna wordt een draagbaar hulpmiddel, een applicator genaamd, gebruikt om onder je huid vetcellen bevriezen. De streeftemperatuur tussen de -1 en 4 graden Celsius wordt geleidelijk bereikt door de vetlaag af te koelen. Om je huid te beschermen, zullen ze eerst een gelpad op het gebied aanbrengen. De vetophoping wordt vervolgens opgezogen of opgezogen in de holle opening van de applicator. Doordat er gebruik wordt gemaakt van afzuiging, ervaar je een trekkend of trekkend gevoel. Na 5 tot 10 minuten wordt het gebied gevoelloos als gevolg van het afkoelproces. Deze intense koude, tintelende, stekende, pijnlijke en krampende sensaties zullen verminderen. Een gebied kan maximaal een uur worden behandeld. De applicator wordt verwijderd zodra het gebied is behandeld. Om de vetcellen te helpen afbreken, masseert u het gebied gedurende twee tot drie minuten.