Kwaliteitsplein
Image default
Gezondheid

Belangrijke vragen bij een haarimplantatieintakegesprek

Als je een haarimplantatie wilt ondergaan zul je altijd eerst op een intakegesprek moeten komen. Er wordt dan van alles aan je uitgelegd en natuurlijk is er ruimte om al jouw vragen te stellen. Toch zijn er diverse vragen die vaak vergeten worden om te stellen. Je kunt bijvoorbeeld vragen naar de operatietechniek, hoeveel ervaring de arts heeft en wat verwacht mag worden op lange termijn. Dit zijn vier veel vergeten vragen die je kunt stellen.

Welke operatietechniek wordt er gebruikt?

De eerste vraag die je meestal vergeet te stellen tijdens een haarimplantatie consult is ‘welke operatietechniek wordt er gebruikt?’ De arts kan jou uitgebreid vertellen welke techniek er wordt gebruikt en hoe dat in zijn werk gaat. Er zal ook worden vertelt waarom deze techniek wordt gebruiken en niet een alternatief. Ook kun je vragen welk gereedschap er wordt gebruikt en waarom.

Hoeveel haarimplantaties hebben jullie al gedaan?

Het is helemaal niet gek dat jij je haartransplantatie gedaan wilt hebben door een arts die een heleboel ervaring heeft. Je kunt daarom zeker de vraag stellen hoeveel haartransplantaties de arts al heeft uitgevoerd in zijn carrière. Hoe meer ervaring de arts hebt hoe groter de kans op betere resultaten.

Wat kan ik op langere termijn verwachten?

Iedereen die een haartransplantatie ondergaat wilt maar één ding en dat is zo snel mogelijk resultaat. Dat resultaat is er dan ook meestal al binnen een jaar maar het is ook belangrijk om te vragen wat je langere termijn kunt verwachten. Kan het bijvoorbeeld zijn dat haren alsnog uitvallen en wat is daar dan aan te doen? Zorg dat je een duidelijk antwoord op deze vraag krijgt zodat je een plan hebt als tegenvalt.

Is er een alternatief voor een haartransplantatie?

In sommige gevallen zijn er ook prima alternatief voor een haartransplantatie. Dan kun je bijvoorbeeld denken het gebruik van of het leren accepteren van kaal zijn. Soms kunnen deze manieren uiteindelijk genoeg voldoening aan je geven en is een transplantatie helemaal niet nodig. Zorg dat je deze vraag stelt aan de arts en de mogelijkheden samen bespreekt. Als je zeker weet dat een haartransplantatie bij jou past, ga dan over op actie.