Kwaliteitsplein
Image default
Onderwijs

Steeds meer mensen ontdekken het belang van een goede kinderopvang

Elk jaar gaan er steeds meer kinderen naar een kinderopvang. De meeste gaan naar een bso. Veel mensen denken dat een opvang alleen maar een plek is waar je jouw kinderen kunt laten verblijven, maar het is veel meer dan dat. Mensen sturen hun kinderen er vaak naartoe omdat ze geen tijd hebben om op te passen, omdat ze bijvoorbeeld moeten werken. Het is dus heel belangrijk voor ouders. Het is niet alleen belangrijk voor ouders, maar ook heel erg voor de kinderen zelf. Een goede kinderopvang is namelijk van groot belang voor de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van een kind. 

Ontwikkeling sociale vaardigheden

Een goede kinderopvang is erg belangrijk voor de sociale vaardigheden van je kind. Ze zijn er op een hele andere omgeving dan thuis. Ze leren er heel veel dingen, zoals hoe ze moeten omgaan met andere mensen. Dit zouden ze thuis niet zo goed kunnen leren. Op de opvang leren ze veel verschillende mensen kennen, en thuis niet. De medewerkers laten kinderen met elkaar in contact komen door ze samen te laten spelen, spelletjes te doen en te laten ontdekken. Door de spelletjes spelen ze allemaal met elkaar, zo kunnen ze een band opbouwen en vrienden worden met elkaar. 

Zelfstandigheid

Kinderen vinden het vaak lastig om afscheid te nemen van hun ouders, maar ze leren er heel veel van. Ze leren om zelfstandig te zijn. Als ze niet meer men hun ouders zijn ontdekken ze heel erg veel. Ze zijn dat er ook een wereld is buiten hun huis en ouders. Dit is heel erg belangrijk. Ze zullen ook te maken krijgen met veranderingen en nieuwe regels. Dit is erg goed voor de ontwikkeling. Het maakt een deel van de opvoeding uit. Ze leren dan ook om naar andere mensen te luisteren dan hun ouders.