Kwaliteitsplein
Electronica en Computers

Inkjet printers

De inkjet printer is anders dan een normale printer. Deze printer spuit met kracht een druppeltje inkt op papier en gebruikt daarom minder inkt dat een normale printer. De eerste inktjet printer werd al ontwikkeld in 1971 maar pas 13 jaar later kwam de eerste inktjet printer op de markt. Dit was in 1984 en de printer heette Thinkjet.

Steeds meer bedrijven gebruiken een inktjet printer omdat deze veel zuiniger is dan een normale printer. Voor bedrijven die veel moeten printen kan dit dus zeker geld besparen. Ook zijn de printers beschikbaar in vele verschillende soorten en maten en hebben ze verschillende karaktereigenschappen. Zo heb je bijvoorbeeld een continuous inkjet printer. Met deze printer kan je de inkt bijvullen tijdens het printen. Zo kan er gewoon doorgewerkt worden en wordt het printwerk niet stopgezet om de inkt bij te vullen maar kan het proces gewoon doorgaan terwijl de inkt bijgevuld wordt.

Waar de meeste mensen thuis gewoon een normale printer hebben staan wat bijvoorbeeld een kabelprinter of een draadloze printer kan zijn, is het minder waarschijnlijk dat je thuis een QR code printer hebt staan. Met een QR code printer kan je namelijk met diverse materialen bedrukken en dat zal je thuis vaak niet nodig hebben. Daarnaast zijn inkjetprinters wel steeds vaker te vinden in bijvoorbeeld de voedingsindustrie, drankindustrie en farmaceutische industrie.

De inkjetprinters zijn erg fijn voor bedrijven omdat ze erg snel en economisch zijn. ze hebben een perfecte kwaliteit en weinig storingen. Ook zijn de inkjet printers zeer zuinig in verbruik en kan het dus kosten verminderen. Daarnaast zijn ze ook makkelijk in gebruik en kan iedereen zo een printer goed bedienen. Ook zijn ze goed als klein karakter printer.

Voor het gebruik van printers, heb je inkt nodig. Er zijn vele verschillende soorten inkt voor verschillende soorten printers. Je hebt bijvoorbeeld inkt dat bestaat uit water en inkt gebaseerd op oplosmiddelen. De inkt dat gebaseerd is op water komt het meeste voor omdat dit haast niet schadelijk is voor mens en  natuur.

Voor meer info : http://kba-metronic.nl