Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Lowa wandelschoenen

Het merk Lowa staat bekend om haar fijne, bijna voor iedereen geschikte, pasvorm. Het merk begon in 1923 met de productie van bergschoenen en later ontwierpen ze Lowa wandelschoenen. De familie Wagner had een enorme passie voor schoeisel en bovendien de vaardigheden van een echte vakman. Hij spendeerde voornamelijk zijn tijd aan het verbeteren van leesten, modellen en zolen. Dit is nog steeds één van de belangrijkste eigenschappen van het merk.

Het vooruitstrevende merk is continue uit op verbeteringen, vandaar dat er jaarlijks veel nieuwe modellen op de markt uitgebracht worden. Lowa staat in Nederland voornamelijk bekend om haar wandelschoenen, echter is het merk veel breder dan alleen dat. Zo specialiseert Lowa zich in mountaineering, trekking, all terrain classic, all terrain sport, cold weather boots en casualschoenen.

Mountaineering zijn schoenen die speciaal gemaakt zijn voor het beklimmen van de hoogste bergen. Deze stevige schoenen zijn ontworpen voor alpinetochten.

Trekking modellen zijn gemaakt voor wandelingen waarbij de uitdaging zit in de verschillende ondergronden. De stevige schoenen, die al meer op Lowa wandelschoenen beginnen te lijken, hebben een stijf karakter waardoor wandelingen op verschillende hoogtes een goede stabiliteit biedt.

De all terrain classic en sport modellen zijn de bekendste schoenen van het merk. Deze schoenen worden in Nederland gebruikt om te wandelen op de vlakkere ondergronden. Van half hoge modellen tot lage modellen, van Gore-Tex tot niet waterdichte schoenen, er is voldoende keuze in deze categorie.

Cold Weather Lowa wandelschoenen zijn niet bekend in Nederland vanwege de zachte winters. Echter in Duitsland en Oostenrijk is dit een belangrijke categorie. Deze speciale schoenen zijn ontwikkeld om de kou tegen te gaan en hebben een speciale voering.

Casualschoenen zijn Lowa schoenen speciaal gemaakt voor het dagelijkse gebruik. Het uiterlijk wordt vaak aangepast op de trend, echter zal de zool het comfort en de hoogwaardigheid hebben wat je van Lowa verwacht.

Lowa wandelschoenen kopen

Alomvattend: het merk Lowa biedt heel veel verschillende type wandelschoenen aan, die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Van de Lowa Renegade (wandel) tot de Lowa Locarno (casual/wandel). Tientallen modellen voor dames, maar ook tientallen voor heren. In laag en hoog verkrijgbaar. Wil je nu Lowa wandelschoenen kopen? Bekijk dan de webshop van nieuwe-wandelschoenen.nl. Deze shop biedt de grootste collectie Lowa wandelschoenen aan van Nederland. Het online kopen doe je eenvoudig.