Kwaliteitsplein
Image default
Financieel

Hoe werken bitcoins? – Hoe komt TheFT in deze valuta?

Hoewel niemand de vraag echt kan beantwoorden, hoe werken bitcoins?

Velen hebben hun meningen bekend gemaakt. Sommigen zeggen dat het een peer-to-peer-type digitaal geld is. Anderen suggereren dat het software is die direct globale valuta-transfers en nederzettingen met elke compatibele computer mogelijk maakt. Nog anderen geloven dat het een digitale valuta is die wordt beheerd en onderhouden door de gebruikers, hoewel geen centraal bureau het bestuurt.

  

De waarheid kan ergens tussenin liggen, ergens in het midden. Er zijn verschillende theorieën over hoe bitcoins werken, maar degene die de meeste aandacht wint, is de mijnbouwtheorie. Dit beschrijft hoe Bitcoins worden verdiend door gebruikers, net zoals traditionele munten zijn. Net als regelmatige valuta zijn bepaalde hoeveelheden van hen nodig om een transfer te maken, en hoe meer u hebt, hoe meer u kunt maken. Deze munten van munten geeft hen hun waarde, net zoals reguliere valuta wordt afgegeven door overheden en financiële instellingen.

 

Er zijn twee kanten aan dit argument. Men zegt dat bitcoins een efficiënt geldtransmissiesysteem zijn, omdat het minder kost dan andere middelen. De tweede kant concludeert dat dit aspect niet relevant is, omdat het niet het geld zelf is dat wordt verzonden, maar eerder de vergoedingen die gebruikers betalen om het systeem te gebruiken. Ze zeggen dat het er niet toe doet als de kosten lager zijn, omdat de waarde van het systeem – de bitcoins- ook hoger is. Dus welke kant van het argument is toch?

 

Het antwoord op de vraag, hoe werken bitcoins? hangt af van wie je vraagt. Als u een hacker vraagt of iemand met kwaadwillende bedoelingen hoe bitcoins werken, zullen ze u vertellen dat het ingewikkeld is en dat er geen sleutels zijn die kunnen worden gebruikt om de code te breken die het systeem regelt. Dit antwoord staat echter op gespannen voet met de miljoenen mensen die ervan overtuigd zijn dat bitcoins werken en dat ze veilig worden beschermd tegen overheidscontrole.

 

Zelfs als we de hackers de mogelijkheid om in de code te breken, zou de overheid waarschijnlijk een manier vinden om dergelijke transacties rond te komen.

Zou je je geld in een bank zetten die beroofd zou worden, of zou je het liever in een offline bank laten voor een eigen derde partij om je geld over te dragen zonder kosten op de overdracht? Vertrouw je de overheid of privéfeesten die verantwoordelijk zouden zijn voor het laden van transactiekosten tegen jou? Vertrouw je je privétransactie met iemand anders dan jezelf?

 

Als u zich ongemakkelijk voelt over een aspect van hoe bitcoins werken, wilt u misschien op transacties afhouden totdat u er zeker van bent dat u uw onderzoek hebt gedaan en zoveel informatie hebt gekregen als u mogelijk over dit onderwerp kunt. U vindt tal van informatie online, inclusief tutorials die u laten zien hoe u een deel van de transactiecode kunt decoderen. En, kunt u mogelijk softwaretools downloaden die de codering voor u automatisch uitvoeren wanneer u een overdracht start. Deze hulpmiddelen zijn meestal erg goedkoop. Tegen de tijd dat je klaar bent om dit te lezen, moet je meer dan bekend zijn met hoe bitcoins werken.

Krijg meer informatie hier BitcoinMeester