Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

De coronacrisis en de fabriek?

Het is door de coronacrisis weer belangrijk net als in 2010 om weer te evalueren hoe de processen in de fabriek zijn ingericht. Het kan namelijk zo zijn er door het efficiënter en beter inrichten van deze processen meer kan worden geproduceerd of dat er geldt worden produceert. Tevens kan overproductie worden gestopt. Het belangrijk om eens in een bepaalde tijd te kijken naar deze processen en een coronacrisis creëert een zo’n moment voor veel bedrijven.

Bezettingsgraad

Voor veel fabrieken is het belangrijk dat er een goede bezettingsgraad is. Het is echter belangrijk om deze lat niet te hoog te leggen. Gekeken naar bedrijven die al langer in de sector werken is 85% goed genoeg. Wanneer je de lat boven deze 85% legt, dan kan het zijn dat medewerkers minder gemotiveerd worden. Er zijn namelijk een aantal factoren die bezettingsgraad kunnen beïnvloeden. Er zijn factoren die je bedrijf zelf wel in de hand heeft en factoren die je niet zelf in de hand hebt. Het werk wat een personeel levert kan wel worden beïnvloed door betere aansturing, opleiding, ontslaan van personeel of het aantrekken van nieuw personeel. Daarnaast zijn er ook een aantal factoren waarop geen invloed kan worden uitgeoefend. De uitval die er ontstaat door een stroomstoring komt altijd op de slechtste momenten en komt altijd onverwacht. Het is dus belangrijk om hier toch vooraf marge voor in te bouwen. Dit kan dus door het verlagen van de bezettingsgraad van 90% naar 85%. Een ander argument voor deze verlaging is dat om na het stilleggen van de productie, terug te komen op oude niveau van 90%, het meer dan 10 dagen kan duren. Het inbouwen van ruimte om dit op te vangen is dus belangrijk. Niet alles kan altijd aan het personeel verweten worden.

Uitbesteden

Een andere manier van kosten besparing is het uitbesteden van werk. Wanneer je een kleine fabriek hebt waarbij niet veel onderhoud hoeft worden gedaan en er misschien meer een paar keer week en veiligheidscheck dient te worden gedaan, is het interessant om dit uit te besteden. Bij Autonoom onderhoud krijg de juiste kennis en kunde in huis zonder dat je met onnodig hoge personeelskosten zit. Door werk uit te besteden haal jij bedrijven in huis die al jaren ervaring hebben met het de dingen waarvoor jij ze inhuurt. Voordeel hiervan is dat je met een gerust hart kunt ondernemen en dat alles uithanden wordt genomen.

https://ezfactory.nl/autonoom-onderhoud/