Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

7 redenen waarom je een houten kerstboom wil

Een kerstboom in huis nemen is natuurlijk erg leuk. Het geeft niet alleen het echte gevoel dat het kerst is, ook is het voor het interieur een zeer leuke toevoeging. Er zijn verschillende manieren om een kerstboom in je woning te zetten. Anders dan de traditionele manier van een echte boom, kun je kiezen voor een houten kerstboom. Kerstbomen van hout zie je steeds meer in huis komen. Niet zo gek natuurlijk als je kijkt hoe ze er uit zien! Daarnaast heb je natuurlijk vele voordelen die deze variant met zich mee brengt. In dit blog artikel willen we je er daarom graag meer over vertellen.

Een duurzame kerstboom met FSC keurmerk

Het is natuurlijk belangrijk om een duurzame boom te hebben. Een echte kerstboom in huis halen, brengt dan ook schade aan het milieu. Uit onderzoek is gebleken dat een echte kerstboom ongeveer 3 kilo CO2-uitstoot met zich meebrengt. Als je dus ieder jaar een echte kerstboom neerzet, is dit er schadelijk voor het milieu. Een ander alternatief, in de vorm van een plastic kerstboom, is nog vele malen schadelijker. Naar schatting komt deze uit op 48 kilo CO2-uitstoot! Gelukkig is daar de houten kerstboom. Deze wordt gemaakt van duurzaam hout en zorgt er voor dat de uitstoot vele malen minder is! Er worden namelijk geen fossiele grondstoffen gebruikt voor het produceren van de houten boom. Daarnaast is er ook altijd een keurmerk aanwezig, zoals het FSC keurmerk. Dit staat voor hout dat uit bossen komt waar er herplanting plaatsvindt. Tot slot kun je houten boom natuurlijk jarenlang gebruiken!

Maak je houten kerstboom zoals je hem zelf wilt

Een echte of plastic kerstboom blijft natuurlijk altijd in dezelfde vorm. Bij de houten variant is dit echter niet het geval. Je kunt deze namelijk zelf veranderen op een manier die je graag wilt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om hem wekelijks een ander uiterlijk te geven. Hierdoor lijkt het iedere keer alsof je een nieuwe boom in huis hebt gehaald, wat natuurlijk niet het geval is!

Kerstboom verzorgen? Tuurlijk niet!

Een andere reden dat je een houten kerstboom in huis wilt is dat je hem helemaal niet hoeft te verzorgen. Een echte boom heeft namelijk veel verzorging nodig. Zo dien je hem eerst te laten wennen aan de temperatuur in de woonkamer voordat je er echt mee aan de slag kan. Daarnaast moet je hem natuurlijk regelmatig water geven en zal hij zijn naalden gaan verliezen. Al met al is het dus erg veel verzorging voor een kerstboom. Wanneer je de kerstboom van hout neerzet, heb je helemaal geen verzorging te doen. Dit scheelt je dan ook enorm veel moeite en tijd!

Een houten boom voor iedere kamer

Je wilt natuurlijk een boom hebben die goed in de kamer past. Het kan dan ook zijn dat je een hele grote of juist een hele kleine kamer hebt. Gelukkig is de houten boom ook in veel verschillende maten verkrijgbaar. Zo kun je al kiezen voor een houten variant van 35 centimeter, maar zijn er ook vele grotere maten beschikbaar. De vraag of hij wel in je kamer past hoef je dus niet meer te stellen, wel zo gemakkelijk toch?

Versiering hoeft niet, maar mag wel!

Voor veel mensen is het een van de leukste activiteiten van de kerstdagen: het versieren van de kerstboom. Het wordt in veel gezinnen dan ook vaak als een activiteit gezamenlijk gedaan. Toch is dit niet voor iedereen zo leuk. Het kost namelijk ieder jaar veel tijd en moeite om de kerstboom helemaal te versieren. Een kerstboom die van hout gemaakt is, hoef je niet perse te versieren. Hij is namelijk met alleen wat lichtjes al enorm mooi. Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om hem alsnog te versieren, maar dit moet dus helemaal niet perse.

Anders versieren dan een normale boom

Zoals in bovengenoemd punt, hoef je de houten kerstboom niet te versieren. Als je dit toch wel wilt doen, is het erg gemakkelijk. De kunstboom bestaat namelijk uit verschillende houten stukjes. Hier kun je zeer gemakkelijk iets op zetten. Er kunnen bijvoorbeeld beeldjes van engelen opgezet worden, of je legt er chocolade kransjes op. Door deze verschillende voordelen van de boom te benutten, is het vele malen gemakkelijker dan een echte kerstboom. Daarnaast heb je natuurlijk ook het voordeel dat het hout niet zal verslappen, zodat de beelden in de boom er niet na verloop van tijd vanaf kunnen vallen. Het versieren van de houten boom kan dus helemaal naar je eigen wensen. Het is dan ook enorm leuk om je eigen creativiteit los te laten!

Verschillende modellen die je kunt kiezen

Omdat de houten kerstboom geen standaard boom is, kun je zelf kiezen uit verschillende modellen. Zo kun je bijvoorbeeld de kleur van het hout uitkiezen en de vorm die het meegeeft. Het is dan ook erg leuk om de boom te combineren bij de meubels in je woning. heb je bijvoorbeeld veel eikenhout in de kamer staan? Dan kun je er voor kiezen om de kerstboom van hout ook in deze kleur te nemen. Hierdoor straalt hij perfect tussen de andere meubels in je kamer! Tot slot zou je er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om de houten boom in een kleur naar keuze te verven. Zo geef je zelf een leuke en creatieve draai aan de boom.

Tip: Ken jij deze 11 kerstmarkten in Nederland en vlak over de grens al?