Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Welke kerst verlichting kies jij voor binnen en buiten?

In de donkere wintermaanden is het heerlijk om buiten op straat te lopen; alle fonkelende lichtjes en de versierde huizen hebben ieder jaar opnieuw weer iets magisch. Zowel de buitenkant van de huizen, tuinen en kantoorpanden zijn altijd prachtig versiert, als in huis. Maar, welke kerst verlichting moet jij nou hebben voor welk doel? Wij helpen je een handje! Op Kerstverlichtingbuiten.com, vertellen we je alles over deze magische lichtjes.

Verschillende soorten kerstverlichting

Laten we bij het begin beginnen, kerstverlichting is er in honderden soorten en maten. Maar ook qua kleur en stroomverbruik zit er veel keuze in. Daarom helpen we je een handje door de meest voorkomende soorten wat verder toe te lichten.

Het belangrijkste is natuurlijk om te weten wát je wilt verlichten. Voor een kerstboom kies je namelijk weer iets anders dan voor bijvoorbeeld de gevel van je woning.

Kerstverlichting voor binnen

De binnenverlichting voor de feestdagen is natuurlijk net even anders dan de verlichting voor buiten. Binnen kies je meestal voor mooie verlichting voor in de kerstboom. Hiermee creëer je een fijne, bijna sprookjesachtige blikvanger. Qua kerstboomverlichting zijn er een aantal populaire varianten.

Kerstverlichting snoer

Hierbij zitten een heleboel lampjes achter elkaar op één snoer. Dit is vaak een redelijk dun snoer, waardoor je zelf kunt bepalen op welke sierlijke manier je de kerstboom verlicht. Dit is de meest traditionele vorm van kerstverlichting. Hier is enorm veel keuze in; altijd wel eentje voor jou dus!

Clusterverlichting

De clusterverlichting is eigenlijk een variant op bovenstaande. Het grote verschil is alleen dat er nu honderden lampjes op korte afstand van elkaar op één snoer zitten. Hiermee wordt jouw versierde boom nóg feestelijker en magischer. De elegante slinger in je boom zorgt direct voor een speels effect.

De klassieke kerstverlichting

Als je van de tradities bent en graag dat nostalgische gevoel oproept, is deze variant jou op het lijf geschreven! Deze kerstverlichting is in de vorm van de traditionele kaarslampjes. Ditmaal wel wat veiliger, want er komt geen vuur aan te pas. Wél de uitstraling van vroeger, maar de veiligheid van tegenwoordig.

Kerstverlichting voor buiten

Pak jij dit jaar groots uit? Verlicht jij de gevel van je woning? De buitenkant van een kantoorpand, de tuin of zelfs een complete straat? Dan ben je hier aan het juiste adres! Maak het buiten nog gezelliger en magischer met de fijne kerstverlichting. Met de buitenverlichting kun je ontzettend veel kanten op. Denk aan een prachtig lichtnet voor over de bomen en bosjes in de tuin heen, klassieke verlichte ijspegels aan de dakgoot of de verlichte vlaggenmast. Maar ook voor een lichtgordijn om de gevel prachtig te verlichten zit je hier aan het juiste adres.

Verschillende figuren kerstverlichting buiten

Bij de verlichting voor de feestdagen, wordt er meestal direct aan lichtsnoeren, -gordijnen en -netten gedacht. Toch kun je ook heel leuk uitpakken met verschillende figuren kerstverlichting. Denk hierbij aan een mooie, warm witte sneeuwvlok, een heldere kerstster of een mooie verlichte kerstkrans.

Zo kies je de juiste kerstverlichting

Met zoveel keuze, is het logisch dat je moeite hebt met de juiste verlichting uit te kiezen. Geen paniek, want hier helpen wij een handje. Met onderstaand stappenplan wordt het uitkiezen een eitje!

Kies de plaats

Als allereerste is het belangrijk om de plaats van de verlichting te bepalen. Is dit binnen of buiten? Voornamelijk voor buiten is het belangrijk om de lichtjes te kiezen die hier geschikt voor zijn. We willen immers geen onveilige situaties creëren. 

Bepaal wat je wilt verlichten

Nu je weet of je binnen of buiten de lichtjes op wilt hangen, is het belangrijk om te bepalen wát je precies wilt verlichten. Of dit nu een (kerst)boom is, een schutting, gevel of haag. Voor de verschillende items in en rondom het huis, is er speciale verlichting.

Kies de afmeting

Afhankelijk van wat je wilt verlichten en hoe groot dit is, kies je natuurlijk de afmeting. Met gevels en dergelijke is de afmeting eenvoudig te bepalen. Bij een (kerst)boom kan dit wat lastiger zijn. Daarom hebben we deze in drie verschillende categorieën opgedeeld; bomen van 0.5 tot 2.5 meter, van 2.5 tot 5 meter en groter dan 5 meter. Hier hebben we aparte categorieën op de website voor gemaakt, zodat je verlichting kunt kiezen die perfect bij jouw wensen past. De meest gangbare maat voor een kerstboom is tussen de 1.5 en 2.5 meter.

Tips om jouw kerstverlichting op te hangen

De kerstsnoeren in de (kerst)boom zijn super easy op te hangen en hebben geen verdere uitleg nodig. Deze drapeer je gewoon op een elegante manier door de boom heen. Heb je echter voor buiten kerstverlichting gekozen, dan is het handig om te weten hoe je deze het beste aan de gevel kunt bevestigen.

Je kunt bij ons op de website handige goothaken voor jou kerstverlichting kopen. Door deze haken blijft de verlichting op een veilige en stevige manier de hele feestperiode hangen. Let op dat je de juiste maat goothaken uitkiest voor jouw dakgoot. In de basis werkt iedere haak hetzelfde. Zo klik je de ene kant van de haak om de ene kant van de dakgoot en kun je aan de andere kant de verlichting aan het haakje bevestigen. Sommige lichtsnoeren hebben zelf al haakjes, deze kun je dan ook makkelijk aan de goothaken vast maken.

Het duurt nog even voordat het kerst is, maar liefhebbers van kerstmuziek kunnen alweer terecht bij Sky Radio en Qmusic.

Gerelateerde artikelen

Welke rechtsvorm kies je

Welk squash materiaal heb je nodig om te kunnen squashen? | www.qss-squash.nl

Het merk in de leerverf: Angelus