Kwaliteitsplein
Image default
Bedrijven

Geen saaie muren meer met je persoonlijke fotowand!

Fotowanden zijn de afgelopen jaren erg populair geworden en bieden een gemakkelijke manier om je interieur een nieuwe uitstraling te geven. Door een fotowand op een centraal punt op te hangen, zorg je voor een woonruimte die karakter en persoonlijkheid uitstraalt. Ook lijken je lege en saaie muren een stuk vrolijker door een door jou samengestelde fotowand op te hangen. In plaats van je muren te verven of behangen, kun je op deze manier ook je muren opvallend maken.

Het is mogelijk om fotowanden overal op te hangen in je huis. Zowel op de hang, op de trap of in de woon- of slaapkamer misstaat een fotowand niet. Door een locatie uit te kiezen waar je vaak komt, zorgt een fotowand voor vele opkomende herinneringen. Ook om deze reden is het een verstandig idee om te fotowand op te hangen bij een plek waar je vaak tot stilstand komt.

Hoe begin je met het samenstellen?

Om een fotowand samen te stellen moet je eerst aan aantal punten voor jezelf duidelijk hebben. Allereerst is het handig om vooraf te beslissen welke aspecten je belangrijk vindt. Je moet immers een hele tijd tegen de muurversiering aankijken, dus het is belangrijk om goed over dit punt na te denken. Je kunt ervoor kiezen om elementen te selecteren die je doen denken aan familieleden en vrienden. Een andere optie is het kiezen van bepaalde kunst of leuke prenten die bij jou in de smaak vallen.

Indien je geen inspiratie hebt, kun je zelf op onderzoek uitgaan. Op het internet zijn talloze voorbeelden van fotowanden en een enorme keuze uit verschillende decoraties. Ook kun je goed je ogen open houden als je op pad gaat. In veel restaurants en kroegen hangen verschillende muurversieringen. Ook op beurzen en tentoonstellingen kun je inspiratie opdoen voor fotowanden.

Wanneer ga jij een fotowand samenstellen?

Dit artikel betreft een samenwerking met DESENIO.