Kwaliteitsplein
Adverteren

Eigen lichtstraat

Het is nu ook betaalbaar om je eigen lichtstraat te laten bouwen voor je woning. Het bouwen van een lichtstraat is in de afgelopen jaren veel goedkoper geworden en het installeren ervan gaat ook veel makkelijker.

Installeren van de lichtstraat

Wat veel geld en tijd koste was het installeren van de lichtstraat wat nu veranderd is. Nu is het mogelijk om de lichtstraat sneller en dus goedkoper te laten installeren. Voor het installeren van een lichtstraat moet eerst een gat in het dak worden gesneden en het moet daarna aangepast worden voor het installeren van de lichtstraat. Doordat het aanpassen van het dak nu makkelijker gaat bespaart dit veel geld.

Aluminium en glas

Een lichtstraat bestaat tegenwoordig uit aluminium en glas. Vroeger werd er gebruik gemaakt van zwaardere materialen zoals hout en staal voor de frame. Dit maakte de lichtstraat natuurlijk veel zwaarder wat betekende dat het dak versterkt moest worden. Het versterken van het dak koste veel geld en dit zorgde ervoor dat het installeren van de lichtstraat veel duurder werd. Nu is de lichtstraat veel lichter dankzij het gebruik van aluminium in plaats van hout of staal. Het installeren van een lichte lichtstraat gaat veel makkelijker en kan dus ook goedkoper uitgevoerd worden.

Voor meer info :