Kwaliteitsplein
Image default
Woningen

Richtlijnen voor het kopen van goed brandhout

Brandhout is een populaire, hernieuwbare energiebron die je kunt gebruiken om je woning te verwarmen. Je kunt echter alleen van de voordelen genieten als je brandhout van goede kwaliteit koopt, zoals haardhout Heerenveen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het kopen van haardhout kan een verwarrend proces zijn als je niet weet wat je aan het doen bent. Er zijn namelijk verschillende soorten hout beschikbaar. Hout van hoge kwaliteit is veilig, gemakkelijk te stoken en produceert weinig dampen. Waar moet je allemaal op letten? Lees de volgende tips!

Het soort hout

Bij haardhout Arnhem vind je verschillende soorten hout. De houtsoort bepaalt hoe lang je vuur aan zal blijven en hoeveel warmte het zal produceren. Je moet weten dat verschillende soorten bomen verschillende eigenschappen hebben als het gaat om brandduur en warmteproductie. Dennenhout veroorzaakt bijvoorbeeld meer rook dan hardhout, maar het brandt langer dan andere boomsoorten zoals ceder, eik en esdoorn. Je moet een houtsoort kiezen dat geschikt is voor jouw open haard of houtkachel. Het beste hout dat je kunt kiezen is eiken-, berken- of essenhout.

Kies alleen gedroogd hout

Gedroogd hout is bij levering uitgedroogd en direct klaar om te branden. Vochtig hout kan extra tijd nodig hebben voordat het kan worden gebruikt. Het is erg lastig om onmiddellijk resultaat te halen wanneer het hout nog vochtig is. Gekruid hout brandt ook schoner dan groen of ongekruid hout. Het produceert minder creosoot aanslag op schoorstenen en minder roet in woonruimtes. Ter informatie: creosoot en roet kunnen na verloop van tijd ademhalingsproblemen veroorzaken als ze worden ingeademd door bewoners die regelmatig aan rook worden blootgesteld. Kies daarom altijd voor gedroogd hout!

Kies voor levering aan huis

Heb je geen zin om het brandhout zelf op te halen? Dat is logisch! Het kan namelijk moeilijk zijn om een grote voorraad hout mee te nemen in je eigen auto. Daarnaast kan het een heleboel rommel achterlaten als je het niet goed inpakt. Je kunt daarom het beste kiezen voor Haardhout-fabriek.nl. Zij zullen het hout bij je thuis afleveren. Aangezien brandhout best wel zwaar is, kan het moeilijk zijn om alles zelf in te pakken en te stapelen. Haardhout-fabriek weet precies hoe ze het hout moeten vervoeren en stapelen. Ze hebben hier de juiste ervaring en gereedschap voor. Laat het daarom gewoon bij je thuis afleveren!