Kwaliteitsplein
Image default
Dienstverlening

Wat is een kitbedrijf?

Een kitbedrijf is een bedrijf dat zich specialiseert in het aanbrengen van kit bij zowel particulieren als bedrijven. Het bedrijf neem specialisten in dienst die zijn opgeleid om kit scherp en deskundig aan te brengen op gewenste plekken. Deze plekken zijn doorgaans wc’s, badkamers en keukens. Hier zorgt de kit voor waterdichte seals. Deze zijn nodig omdat water op ongewenste plekken zorgt voor vervelende problemen die veel kosten met zich mee kunnen brengen. Schimmelplekken komen vaak voor bij plekken in de buurt van slecht gekitte seals. Ook ergere problemen zoals lekkages komen voor als de seal niet goed aangebracht is. Kitbedrijven worden ingehuurd voor hun deskundige applicatie die dit soort problemen voorkomen.

Wat is kit precies en hoe werkt het?

Kit is een soort afdichting die vaak aangebracht wordt met een kitspuit. De dikke vloeistof wordt met de kitspuit in hoeken en naden waar water niet doorheen mag komen. De kit droogt na een bepaalde tijd op maar blijft rubberig. Water kan niet langs de kit heen wanneer deze droog is waardoor de naad of hoek waterdicht is geworden. Kit wordt gemaakt van heel veel verschillende materialen. Moderne kits gebruiken steeds minder giftige materialen. Omdat kit vloeibaar is voor het drogen wordt het veel gebruikt voor het afdichten van moeilijk afdichtbare naden zoals in douchecabines, wasbakken en wc’s.

Waarom zou ik een kitbedrijf inhuren?

Goed aangebrachte kit voorkomt water op plekken waar het niet thuishoort. Als water op deze plekken komt kan dat leiden tot schade en uiteindelijk hoge kosten. Daarom is een slecht aangebrachte kit lijn een groot risico. Daarom is het onverstandig om kit zelf aan te brengen als u geen specialistische kennis bezit over kitten. Kitbedrijven lossen knoeiwerk op met deskundig werk wat naast de verbeterde functionaliteit, ook een schonere uitstraling levert. De kosten kwijt aan het uitbesteden van een kitklus zijn lager dan de potentiele kosten veroorzaakt door een slechte kit klus.