Kwaliteitsplein
Vervoer en transport

Boottransport goed geregeld

Een boot vervoeren is niet zomaar iets, een boot is vooral groot en zwaar. Een goed verstand, ervaring en materiaal is vereist om een boot te transporteren. Er zijn vele verschillende redenen om een boot te transporteren, het grote gedeelte van boten gaat na de heerlijke prachtige zomer een tijd op de wal voor de winterstalling. Een aantal tips en informatie over o.a. de benodigdheden die handig zijn.

Wat heeft u nodig om zelf uw boot te transporteren?

Een boot weegt in bijna elk geval meer dan 750kg, dus mag deze niet getrokken worden met het reguliere rijbewijs. Want met een rijbewijs B mag u een aanhanger trekken van maximaal 750 kg. Op het gebied van boottransport heeft u al snel een BE rijbewijs nodig, dit is in het geval van het transporteren van een boot in negen van de tien gevallen ook zo.

Naast het feit dat u een rijbewijs BE nodig heeft, is het van uiterst belang dat u beschikt over een geschikte trekauto. Een geschikte trekauto bezit de volgende eisen en materialen: een goed onderhouden trekhaak, een aantal goede spanbanden waarmee u de boot kunt zekeren en een goed dekkende transportverzekering.

Voor een veilig transport van uw boot is het toch echt van uiterst belang dat de bovenstaande punten perfect in orde zijn. Een laatste tip: zorg dat u het gewicht van de boot goed verdeeld over uw trailer, zo voorkomt u mogelijk een gevaarlijke situatie.

Uw boot laten transporteren?

Een veel voorkomende optie is het laten transporteren van uw boot, aldus een transportservice. Bent u een trotse bezitter van een boot of sloep? Dan is er een mogelijkheid aan bod gekomen voor u! De boottransport service van MarThijs Services. MarThijs Services is een transport bedrijf gelegen in Barendrecht en heeft een enorm breed werkgebied, dit werkgebied is niet alleen in Nederland. MarThijs transporteert uw boot door heel Europa! Heeft u interesse om uw boot te transporteren in Nederland of door Europa? Neem dan vooral een kijkje op de website van MarThijs Services.

Naast het transporteren van boten kunt u bij MarThijs ook terecht om uw beschadigde auto te transporteren. Er is een kleine kans dat u betrokken raakt bij een auto-ongeluk en hierbij uw auto total loss is. Dit is uiterst vervelend en in deze situatie kunt u uzelf ontzorgen door MarThijs services te bellen. Hij helpt u graag verder.

https://marthijs-services.nl/