Kwaliteitsplein
Zakelijke dienstverlening

3 waterzuiveringsprocessen

Al het te verbruiken water moet worden gezuiverd. Water heeft verschillende onzuiverheden, en deze onzuiverheden moeten worden verwijderd, zodat de mens het kan consumeren. Er zijn verschillende waterzuiveringsprocessen.

De reinigingsprocessen die wij u laten zien zijn: koken, filtratie en distillatie. Hieronder leest u meer over hoe deze processen werken. 

  

De belangrijkste vormen van waterzuivering:

 

Waterzuivering door te koken

 
Dit proces is zeer eenvoudig en effectief, wordt gebruikt door mensen die thuis geen filter hebben om onzuiverheden uit het water te verwijderen.

Het koken moet ongeveer 15 tot 20 minuten duren, zodat het alle microben in het water kan doden. Om dit gekookte water te kunnen consumeren, moet worden gewacht tot het water weer op kamertemperatuur is.

Om te voorkomen dat het water de slechte smaak krijgt, is het nodig om het water te schudden of te mengen, omdat op deze manier de lucht die met de kook is verwijderd, terugkeert om zich te mengen in het water.

 

Waterzuivering door middel van filtratie

 
Dit is ook een eenvoudig proces van waterzuivering. Het is de meest gebruikte in huizen en de meest levensvatbare ook. Via deze methode wordt een poreus porselein gebruikt dat de meeste onzuiverheden in het water vasthoudt. 

Er zijn verschillende soorten filters te koop. De oudste zijn de klei, die door onze voorouders werden gebruikt.

Tegenwoordig produceren verschillende bedrijven moderne filters, met een mooi en verfijnd design, in sommige gevallen is het zelfs mogelijk om het gefilterde water te koelen. Ook bij dit type filter is het gebruik van elektriciteit noodzakelijk.

 

 

Waterzuivering via distillatie

 
Dit proces is al complexer en kan alleen worden gebruikt in een apparaat dat een distilleerder wordt genoemd. Dit apparaat wordt het meest gebruikt in laboratoriumonderzoek en door de industrie in het algemeen.

Om dit proces te gebruiken is het noodzakelijk dat het water wordt verwarmd in een glazen container en dat het de kooktemperatuur bereikt waarbij de waterdampen vrijkomen. Deze dampen gaan door een condensor. In deze condensor gaat de stoom door de spoel die afkoelt en weer vloeibaar wordt.

Deze vloeistof is gedestilleerd water. Zo kunnen we begrijpen dat gedestilleerd water zuiver water is, zonder enige stof of onzuiverheden

 

Verduurzaming van bedrijven:

Er zijn verschillende methoden om afvalwater te zuiveren, bent u opzoek naar bedrijfs of projectmatige afvalwaterzuivering installaties dan adviseren wij te kijken naar de waterzuiveringstechnieken van Copierwater.

Copier onderzoekt en implementeert belangrijke oplossingen voor afvalwater vraagstukken. Hoofdzaak is het zuiveren van afvalwater ten gunste van het milieu. Naast de voordelen die waterzuivering bieden aan het milieu is deze verduurzaming op den duur ook een besparing op kosten voor water.